A Business Wire szeptember 6-i jelentése alapján a befektetők – függetlenül az általánosnak vehető kriptopiaci visszaesésektől – még mindig szívesen helyezik pénzüket kriptovalutákba.

Ez az egyik olyan adat, amelyre a SharesPost év közepi kriptovaluta és blokklánc tematikájú felmérése fényt derített.

Töretlen optimizmus

A SharePost, egy FINRA által bejegyzett kereskedő, és a SEC által regisztrált alternatív kereskedési rendszer, illetve regisztrált befektetési tanácsadással foglalkozó szervezet, likviditási elemzésekkel, problémák megoldásával foglalkozik. Ez pedig egyedülálló helyzetet biztosít számukra a kriptopiaci tendenciák megfigyeléséhez.

A vállalat 2018 júliusi online felmérése egy 2490 lakossági avagy kiskereskedelmi befektetőből, és 528 akkreditált ügyfélből álló csoportot vizsgált.

A felmérésben megkérdezettek 59 százaléka mondta azt, hogy a következő 12 hónapban nagyobb befektetési tőkéjét is digitális pénznemekbe helyezné, mindezt annak ellenére, hogy a bitcoin és az ethereum értéke január óta 48 százalékkal csökkent.

Ez az szám csak kis mértékben alacsonyabb a januári felmérésben kapott eredménynél, amikor a kriptopiac egyértelműen növekvő tendenciákat mutatott.

Rohit Kulkarni, a SharePost ügyvezető igazgatója a következőképpen értékelte ki a vizsgálatot:

„Felmérésünk alapján a kriptovalutába befektetők lelkesedése töretlen. Ugyanakkor ez az eredmény azt is jelzi, hogy a korrekció elkülöníti a hosszú távon gondolkodó ügyfeleket azoktól, akik csak rövid távú befektetésként alkalmaznák a digitális pénznemeket.”

Betekintés a felmérés eredményeibe

A kutatás többek között rámutatott arra a tényre is, hogy a bitcoin továbbra is a legszélesebb körben elterjedt kriptovaluta, függetlenül a vizsgált csoporttól. Az akkreditált ügyfelek körében népszerű még az ETH és az XRP is. Általánosságban azonban elmondható, hogy a befektetők legszívesebben a bitcoint választják.

Részben ennek következtében a potenciális befektetők bizakodóbbak a bitcoin jövőjét illetően mint az ethereummal kapcsolatban. Másrészt a tavalyi ICO-bomba ebben az évben már kevésbé fejti ki hatását, 2018-ban jóval kevesebb (és kevesebb sikeres) Ethereum-alapú ICO jöhetett létre

Rendkívül gyorsan nő azonban a blokklánc technológiát alkalmazó szervezetek száma. A SharePost felmérése kimutatta, hogy a lakossági befektetők 49 százalékának, az akkreditált befektetők 32 százalékának munkahelye alkalmaz majd a jövőben blokklánc technológiát.

A kiskereskedelmi csoportban mért érték 12 százalékos növekedést jelent a januári mérési eredményhez képest, ami szintén arra enged következtetni, hogy növekszik a blokklánc-technológia, és annak különböző területi implementációi iránti érdeklődés, illetve a kriptopiactól függetlenül nő a támogatottságuk is.

Azok száma azonban, akik 2020-ra már a kriptovaluták társadalmi általános elfogadottságában bíztak, illetve megvalósíthatónak ítélték ezt, 51 százalékról 27 százalékra esett az arányuk az akkreditált csoportban, a kiskereskedelmi csoportban pedig 42 százalékról 37-re módosult.

Forrás: btcmanager.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink: