Az Egyesült Államok multinacionális bankja, a Citigroup kriptovalutával kapcsolatos terméket fejleszt, hogy befektetői anélkül férhessenek hozzá a kriptopiachoz, hogy közvetlenül rendelkeznének digitális eszközökkel – mondta a Business Insider szeptember 9-én egy névtelen forrásra hivatkozva.

A Citigroup, amely korábban az államilag szabályozott megközelítést választotta a kriptovalutákkal szemben, most az American Depositary Receipts (ADR) egy átdolgozott válozatát fogja használni – ez a rendszer 1920 óta része az értékpapíroknak, amely a nem-amerikai cégek számára kínál részvnyeket– hogy a befektetők közvetett módon kereskedhessenek kriptovalutákkal.

A pénzügyi terméket Digital Asset Receiptnek (DAR) nevezték el, ezt különböző források is megerősítették.

Azokra az emberekre hivatkozva, akiknek “van rálátásuk a tervre”, a DAR “úgy működik mint” az ADR, mindkettő “lehetőséget ad az amerikai befektetőknek, hogy külföldi pénzügyi termékekkel rendelkezhessenek, amivel egyébként nem tudnak kereskedni az amerikai piacon.”

“A külföldi termékeket az a bank birtokolja, amely a letéti igazolást szolgáltatja. Ebben az esetben a kriptovalutát a letétkezelő birtokolja, a DAR-t pedig a Citigroup bocsájtja ki” – magyarázta a Business Insider a forrásra hivatkozva.

Bár a lehetséges bevezetésre nincs időkeret, és a Citigroup nem kívánta ezt kommentálni, a hír a legmegfelelőbb időben érkezett a piacra.

Ugyanakkor a Bitcoin és Etherem alapú kereskedések (ETF) sorsa továbbra is központi téma, amely alkalmazások igénybevételéről szóló döntését a SEC augusztusban elhalasztotta erről itt olvashattok.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink: