A Coinbase kriptovalutaváltó vezérigazgatója, Brian Armstrong TechCruchnak tett szeptember 7-i nyilatkozata szerint a kriptovaluta ökoszisztémában élő emberek száma a következő 5 évben 40 millióról 1 milliárdra nőhet.

Forrás: en.wikipedia.org

Armstrong előrejelzése szerint a kripto ökoszisztéma és a digitális pénznemek száma is jelentősen nőni fog, például a saját tokeneket fejlesztő kereskedelmi szervezetek számának növekedése miatt is. A tokenekről, mint alternatív befektetési megoldások rendszeréről Armstrong a következőképpen beszélt:

„Teljesen világos, hogy a cégek akár egy maréknyi asztallal is, saját tokennel szeretnének rendelkezni, hiszen minden nyílt forráskódú projekt, minden jótékonysági szervezet, minden alap, vagy bármely új, decentralizált szervezet és alkalmazás saját tokennel rendelkezik.”

Az Armstrong által megjósolt jövőkép megvalósításában jogos kérdés lehet a tokenek és a kriptovaluták szabályozása. Armstrong ezt kulcsfontosságú tényezőként „nagy nyitott kérdésnek” minősítette, érdemesnek érez egy vizsgálatot arra irányulóan, hogy a tokenek többsége értékpapírnak minősül-e, bár a Coinbase szerint jelentős részhalmazuk azzá válik majd.

Armstrong biztosította az érdekelteket afelől, hogy a Coinbase több száz tokent képes fogadni a következő években, és több milliót a későbbiekben.

A Coinbase a Keystone Capital Corp. mellett a Venovate Marketplace Inc. és a Digital Wealth LLC. segítségével igyekszik a kriptoértékpapír kereskedelemben érvényesülni, és teljesen rendeltetésszerűen működő kereskedő és kriptoszolgáltatóvá válni, illetve nem kripto központú pénzügyi termékekkel is bővülni.

A kritpoworld.hu tegnap előtt megírta,hogy a Coinbase egyébként bejelentette, hogy a BTC mellett másik 4 kriptovalutával történő kereskedést is elérhetővé teszi közvetlenül GBP ellenében, így a brit felhasználók már Ethereummal, Ethereum Classickal, Bitcoin Cashel és Litecoinnal is kereskedhetnek közvetlenül nemzeti pénznemükért cserébe.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂