A Coinbase amerikai kriptováltó péntektől lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy újabb négy kriptopénz esetében válthassák digitális eszközeiket angol fontra. Ezt egy blog-bejegyzésben erősítették meg szerdán.

Az egyesült királyságbeli Barclays bankkal kötött megállapodás értelmében, amely március óta nyílt hozzáférést biztosít a Faster Paymets hálózatához, a lakosság ezentúl ethereumot, ethereum classicot, litecoint és bitcoin cash-t is angol fontra válthat, a már meglévő Bitcoin(BTC) mellett.

“Az Egyesült Királyságon belüli, angol fontban történő Faster Payments rendszerén keresztül történő banki átutalások támogatásával, mostantól sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és olcsóbb lesz az ügyfelek számára a kriptovalutával történő kereskedés a Coinbase platformján” – erősítette meg a bejegyzés.

Ezzel a Coinbase lett az első olyan kriptováltó, amely használja a Faster Payments rendszerét a Barclaysszal történő megállapodásnak köszönhetően, ez pedig gyorsabb feldolgozási időt és érezhetően alacsonyabb költségeket eredményez a be- és kifizetéseknél.

Szeptember 7-én, helyi idő szerint reggel 9 órától, a fokozatosan teszik majd lehetővé a kereskedést – mondta a váltó.

Az Egyesült Királyság egyébként az egyik legfontosabb célpont a kriptováltók számára az európai bővítés szempontjából, élen a kínai érdekeltségű, nehézsúlyú Huobi vállalattal, amely júniusban nyitotta meg londoni irodáját.

“Az első európai iroda elindítására Londont választottuk ki, hiszen globális pénzügyi csomópont, és a legnagyobb kriptovaluta-kereskedő központ a régióban,” írták akkor a Huobi vezetői.

A kriptó megjelenésével a kiberbűnözés is megnőtt: az Egyesült Királyság szabályozói nemrég ismét figyelmeztetést adtak ki arra vonatkozólag, hogy több hamis cég törvényesen működő vállalatok adatait ellopva veri át ügyfeleit.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken.Ne hagyja ki a többi hírt, és iratkozzon fel hírlevelekre. Ne felejtse el nyomon követni oldalunk a Facebookon az Instagramon és a Twitteren .