A CoinGate által létrehozott Lightning Network célja éppen az amellyel a bitcoin a mindennapi életben is használhatóvá válhatna: gyorsabb és biztonságosabb fizetésfeldolgozás, teljességgel a bitcoin blokkláncra épülve.

A hálózat már átlépte a 102 bitcoinos forgalmat, és működése igen jó irányba mozdíthatja el a bitcoin megítélését.

A hálózat tulajdonképpen egy láncon kívüli rétegre épül, amelyet alkalmazva a tranzakciók azonnal feldolgozhatóak, végrehajthatóak, és nem szükséges megvárni amíg a BTC blokklánc frissül, nem szükséges várakozni az egyes tranzakciók külön-külön frissítésének idejére.

A bitcoin által nyújtott biztonság, és a fizetések csábítóan gyors lebonyolítása értelemszerűen vonzotta a különböző érdeklődőket, amelyekből rengeteg kulcsfontosságút sikerült a szolgáltatónak bevonnia.

A sikereken felbuzdulva a CoinGate úgy döntött, hogy egy 4000 kereskedőből álló bázisnak is lehetővé teszi a „Villámhálózat” használatát, akiknek segítségével javíthatnának a bitcoin társadalmi megítélésén, illetve a kriptovaluta megnövekedett elfogadása fellendíthetné a BTC kereskedési volumenét, ami akár pozitívan is befolyásolhatná annak piaci értékét.

Sebesség, alacsony díjak és fejlődő, hibamentes hálózat

A hálózatot Joseph Poon és Thaddeus Dryja mutatta be 2015-ben, amikor is a litvániai központú CoinGate megjelent a kriptopiacon. A milliszekundumos tranzakció átfutási idők mellett a Lightning az általános BTC fizetési műveleteknél jóval alacsonyabb díjakat biztosít. Ezen felül skálázhatóbbá teszi a blokkláncot és megkönnyíti a BTC-alapú azonnali fizetést. A fizetési feldolgozót alkalmazók (például a Lois Chevrolet, a Livejasmin vagy a Chronoswiss) jelenleg a Lightning tárcáinak különböző verzióit használják.

A hálózat kapacitása a múlt hónapban 5%-kal, a regisztrált eszközök száma 10%-kal, a fizetési csatornák mennyisége 6%-kal növekedett. A rendszert jelenleg 3369 eszközön alkalmazzák, és több mint 12000 fizetési csatornát működtetnek. A hálózat növekedési ütemének vizsgálatából egyértelműen látszik, hogy a bitcoin piacra gyakorolt hatása jelentős lesz, hiszen az elmúlt 6 hónapban kapacitása 3 bitcoinról, 102,64 bitcoinra növekedett.

A hálózat tesztidőszaka alatt 100 helyen működtették a fizetési rendszert, amelynek működésébe egyetlen hiba sem csúszott. Ez a leendő felhasználók felé óriási megbízhatósággal kecsegtethet, és a CoinGate még nem is csatlakozott semmilyen más, nagyobb amerikai szervezethez (ám ez a jövőben várhatóan be fog következni). Elmondásuk szerint a technológia készen áll a bitcoin felhasználási formáját egy teljesen új szintre emelni.

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂