A luxusautókkal kereskedő Post Oak Motor Cars az első olyan szolgáltató az Egyesült Államokban, amely Bitcoint (BTC), és Bitcoin Casht (BCH) is elfogad mint fizetési mód, derül ki szeptember 5-én közzétett hivatalos közleményükből. 

A Tilman Fertitta amerikai üzletember tulajdonában álló kereskedés a BitPay integrált kripto fizetési rendszerének segítségével tette lehetővé a vásárlás ilyen módját. A közlemény szerint a texasi székhelyű vállalat világszerte elfogadja a két kriptovalutát.

Fertitta olyan indokokat hozott az új fizetési lehetőség bevezetésének miértjére, mint a „lehető legjobb vásárlási élmény”, „szabad vásárlás bárkinek világszerte” és „gyorsabb és könnyebb vásárlás”.

A tavalyi év végén Fertitta még azt nyilatkozta a BTC-ről kérdező riportereknek, hogy „a legtöbb ember sosem fog bitcoint vásárolni, hiszen azt az FDIC – Federal Deposit Insurance Corporation, azaz szövetségi fedezeti biztosító – nem biztosítja”.

Az idei év elején a Ford amerikai autógyártó egy olyan jármű és jármű közötti kommunikációs formára vonatkozó szabadalmat nyújtott be, amely kripto tokenekeket alkalmazna, és a közlekedési információk cseréjének megkönnyítésére lenne alkalmazható.

A Daimler AG német autógyártó óriás, amely főképp a Mercedes-Benz és intelligens eszközei kapcsán ismert, 2018 elején bemutatta saját digitális pénznemét, a MobiCoint, amelynek célja a járművezetők környezetbarátabb viselkedésének kialakítása, mint például (legegyszerűbb esetben) a lassabb vezetés.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂