A Litecoin (LTC) kitörhet, ha…..

-

Michael van de Poppe neves kriptokereskedő és elemző a Twitteren osztott meg egy Litecoin grafikont az árfolyam-előrejelzésével együtt.

Az elemző a TradingView-on egy LTC chartot nézegetve megjegyezte, hogy a kriptoterületen a „digitális ezüstként” is ismert Litecoin esetében „szépen söprögető mélypont” van.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Poppe szerint ahhoz, hogy a dolgok felgyorsuljanak, az LTC-nek át kell törnie a 98,50-99,50 dolláros szintet.

A Litecoin feleződése hamarosan bekövetkezik

Közeleg a Litecoin feleződése, ez a programozott esemény a Bitcoinhoz hasonlóan négyévente történik, és a termelt LTC mennyiségét (a bányászok jutalmának értékét) a felére csökkenti. Ebből ered a „felezés” vagy „halving” elnevezés.

Az eseményre augusztus 2-án kerül sor, és a bányászok a mostani 12,5 LTC helyett 6,25 LTC-t fognak előállítani.

Az év elején a DASH nevű kriptopénz szintén felezést hajtott végre. A vezető digitális valuta, a Bitcoin várhatóan jövő év április-májusában hajt végre felezést.

Mivel a felezéssel a kriptopénz szűkösebbé és deflációs hatásúvá válik, elméletileg van esély arra, hogy az árfolyam emelkedni fog.

Legutóbb, amikor a Bitcoin 2020 tavaszán feleződött, az árfolyam 2021 áprilisában új történelmi csúcsra emelkedett, majd 2021 októberében a következő történelmi csúcsra, 69.000 dollárra szökött fel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Litecoin milliomosok jelennek meg a felezés előtt

A Litecoin legutóbbi történelmi csúcsát 2021. május 10-én érte el, és ez a 412,96 dolláros árszint volt.

Jelenleg az LTC 76,39%-kal e csúcs alatt kereskedik, 97,52 dolláron cserél gazdát, miután az elmúlt 24 órában 2,79%-os emelkedést produkált a CoinMarketCap szerint.

A Santiment által nemrég megosztott adatok szerint a felező esemény közeledtével az LTC whale címek száma is növekszik.

Az elmúlt öt hónapban az LTC milliomos címeinek száma nőtt, ami 32 news walleten jelent meg, amelyek 10 000 LTC-t vagy annál többet tartanak.

Emellett az IntoTheBlock szerint a Litecoin-tulajdonosok nagy bizalmat mutatnak az LTC iránt, mivel a forgalomban lévő LTC mintegy 13%-a az elmúlt öt évben mozdulatlanul állt.


Olvastad már? John Bollinger szerint a Bitcoin megszorult

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!