A Litecoin 71,5%-a már forgalomban van.

-

Január 12-én kibányászták a 60 milliomodik Litecoin tokent. Az LTC végső mennyisége 84 millióban van meghatározva. Ez azt jelent, hogy már nagyjából a 71,5%-a van forgalomban. 24 millió van még hátra.

Olvastad már? Elemzők szerint a bitcoinbálnák miatt rendülhet meg a piac

Az éven csökken a blokkjutalom

Egy LTC-blokk kibányászásáért járó jutalom minden 840.000 blokk után csökken, az általánosan csak „halving”-nak nevezett folyamat során. A következő halving (felezés) valamikor augusztus 8-án következik majd be. Eszerint kevesebb mint 200 nap múlva 25 LTC-ről 12,5-re csökken a bányászok blokkonkénti „fizetése”.

A következő halving aztán valamikor 2022 felében következik be. A Litecoin.com azt az időt is meghatározta, amikor az utolsó LTC is kibányászásra került. Matematikai számítások szerint ez 2142 körül következik majd be.

Miért tart ilyen sokáig?

A blokkonkénti jutalom folyamatosan csökkenni fog, így több mint 100 évet kell majd várnunk arra, hogy az utolsó darabig is eljussunk. Hogy mi történik majd azután, azt nehéz előrejelezni, elsősorban a hihetetlenül hosszú idő miatt.

Charlie Lee előrejelzése szerint a litecoin 20 dollárra csökken majd

2017 decemberében a Litecoin létrehozója azt mondta, hogy a digitális eszköz ára akár 20 dollárra is lecsökkenhet. Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a LTC 90%-ot eshet. Ez akkor volt, amikor az LTC durván 300 dollárt ért. Bizonyára Ti is emlékeztek arra, hogy Lee ekkor adta el összes tokenjét.

Az utóbbi időben a Litecoin sok negatív és pozitív reakcióval találta már magát szembe. Sokak szerint káosz van körülötte, és senki nem tudja megbecsülni, milyen irányba indul majd el. És Te hogy vagy ezzel? Sikerült a Litecoinnak beváltani eddig hozzád fűzött ígéreteit?

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!