Így bukott 1 millió dollárt bitcoinbefektetésén egy férfi

-

A kriptovilágban számos sikertörténetet, illetve bukásokat találhatunk. Ahogy a különböző kriptopénzek elérték a 2017-es csúcsértéküket, sokan remélik azt a gyors meggazdagodást, amelyet a digitális pénzek hoznak el számukra.

Olvastad már? A Litecoin 71,5%-a már forgalomban van.
Instant bitcoinmilliomos

Egy ilyen sikersztorinak számít egy bizonyos Peter McCormick üzletember és kriptorajongó története is, aki a The Guardiannak mesélte el történetét.
2016 elején McCormik úgy döntött, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzekre fókuszál majd. Miután reklámügynöksége csődbe ment, elhatározta, hogy ezentúl a virtuális pénzekre összpontosít. Ekkoriban nagyon pozitív meglátása volt a bitcoinnak és nagyon sok lehetőség rejlett benne, mivel ekkor még nem szálltak be tömegesen az emberek.

McCormick azt mondta, 5.000 fontot fektetett be először. Ekkor még 600 dollár körül mozgott a bitcoin, szóval tudott vásárolni pár bitcoint és egyéb kriptopénzeket is.
Pár hét elteltével rájött, hogy a bitcoin egy igazi kincsesbánya, ekkor még 23.000 fontot fektetett be, és 2017 közepére 300.000 dollárra nőtt befektetése értéke.
2017 vége gyorsan eljött és szinte észre sem vette, de a befektetése már 1.2 millió dolláros értékre növekedett.

Egyre izgatottabb lett, ahogy nőtt a bitcoin értéke

Számos egyéb befektetővel együtt, McCormick is nagyon izgatott lett attól, hogy mekkorát gyarapodott pénze. Létrehozott egy Facebook-csoportot és egy podcastot, hogy másoknak is segítsen elérni az egymillió dollárt azáltal, hogy megtanítja nekik, hogy is működik a bitcoin.
Abban a tudatban élt, hogy megfogta az Isten lábát, így McCormick nagyon pazarló életvitelt folytatott, bitcoinból szerzett pénzén.

„Elvesztettem az egymilliót”

Nem tudatosult benne, hogy 2018-ban szépen lassan eltűnt az egymilliója és a medve piac számos egyéb befektetését is tönkretette.

„Ahogy telt az idő, csak figyeltem, ahogy egyre lejjebb és lejjebb ment minden kriptopénz árfolyama amibe pénzt raktam. Mindig úgy gondoltam, hogy már nem lenne értelme eladni. Egész évben így gondolkodtam, és csak egyre lejjebb süllyedt a bitcoin. Nagyjából minden nyereségem eltűnt mostanra.” Mondta el McCormick

A bitcoin még mindig „jó a világ számára”

McCormick a mai napig készíti podcastját. Annak ellenére, hogy elvesztette az egymillióját, még mindig úgy gondolja, hogy a kriptopénzek „segítenek majd rendet hozni az egyre változó világban.”

A bitcoin még mindig a kedvence és szerinte nagyon jó a világ, illetve a legtöbb ember számára, aki szeretne beszállni a befektetésekbe, vagy csak valamilyen kényelmes formában szeretné tárolni a pénzét.
Ahogy 2019 elkezdődött, csak folytatódik a medve piac a kriptopénzek világában. Annak ellenére, hogy nagyon sokan megtudták milyen kockázatosak is az ilyen valuták, azért még van számos olyan ember a világban, mint Peter McCormick.
A fenti esetet azért mutattuk be olvasóinknak, hogy hősünk példáján okulva ésszel figyeljék befektetésük alakulását.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!