Elemzők szerint a bitcoinbálnák miatt rendülhet meg a piac

-

Az aktív bitcointárcák száma jelentősen megugrott, ezek körül sok már hosszú ideje inaktív volt. Ez, a Bloomberg frissen megjelent cikke szerint jelentős piaci mozgásokat eredményezhet.

Olvastad már? Vinny Lingham rövid távú bitcionárfolyam-előrejelzése

A cikk a Flipside Crypto nevű kriptopénzelemző startup kutatási eredményeire alapozta állításait. A Flipsode Crypto mögött olyan nagy nevek állnak, mint a Coinbase kriptotőzsde és a Digital Currency Group (DCG), amely egy veteránnak számító kriptopénzalapú kockázatitőke-vállalat.
A Fipside szerint 2018 októberében számos hosszú ideje inaktív bitcoin hodler kezdte el újra használni kriptopénzeit. Inaktívnak azok a tárcák számítottak, amelyek 6-30 hónapja nem használták egyenlegüket. A megújult aktivitásnak köszönhetően az összes elérhető coin 60%-a van jelenleg használatban.
Összességében az aktív bitcoinok száma 40%-ot ugrott 2018 nyara óta. Eric Stone, a Flipside adattudományi részlegének vezetője a következőt nyilatkozta:

„Ez mindenképpen jelentős változás. Sokkal nagyobb esélye van mostantól az árfolyamingadozásának”

A Bloomberg szerint hasonló tárcaaktivitás előzte meg a korábbi nagy áremelkedéseket is 2015-ben és 2017-ben. Emlékeztetőül, 2017-ben a bitcoin elérte a 20.000 dolláros árfolyamot.

David Blater a Flipside vezérigazgatója szerint most olyan bitcoin hodlerek lettek újra aktívak, akik nem törődtek az elmúlt évek áringadozásaival.

Hozzátette, hogy ha ez folytatódik, akkor „nincs okunk azt feltételezni, hogy újra inaktívvá tennék magukat az elkövetkezendő időszakra.”

Korábban a Kriptoworld is megírta, hogy nagyjából 1.000 bitcointárca birtokolja a bitcoin készletének 90%-át, ezek az úgynevezett bálnák jelentősen kihathatnak az árfolyamra.
Múlt októberben, mikor jelentősen növekedett az árfolyam, a Chainalysis nevű blokklánc kutató cég publikálta kutatási eredményeit a 32 legnagyobb bitcointárcáról. Ezek nagyjából 1 millió bitcoint tartalmaznak összesen, amely jelenleg 3,7 milliárd dollárt ér.
Az akkori kutatások azt mutatták, hogy a bálnák nagyjából a harmada volt aktív kereskedő, és „az árfolyamzuhanások alatt általában csak növelték készleteiket, ezzel a trendekkel ellentétesen kereskedve.” A kutatás azt is kimutatta, hogy ezek a bálnák nem járultak hozzá az árfolyam ingadozásokhoz
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!