Lightning Network-tárcák és -fizetések kezdenek egyre elterjedtebbé válni, ezért lenne szuper, ha megismernénk őket.

A velük történő fizetés hihetetlenül gyors és szinte nulla költséggel jár. Éppen ezért jött létre. Ideálisak mikrotranzakciókra, és pont ezekből van a legtöbb.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Alább kiválasztottuk az 5 legjobb androidos tárcát azok típusai és felhasználói bázisa szerint. Mindegyiknél azt is eláruljuk, hogy letétkezelők-e vagy sem.

A tárcák nagyobbik hányada letétkezelői, amely azt jelenti, hogy a hozzáféréseket és kulcsokat harmadik fél felügyeli. A nem letétkezelői tárcák és tokenjeik felett csak neked van felügyeleted.

5. hely – Eclair Mobile

Ötödik helyre került az Eclair kriptotárca. Természetesen nem azért ő az utolsó, mert annyira rossz volna. Az itt felsoroltak közül ez a legrégibb, már 2017 óta jelen van, vagyis amikor a Lightning Network még csak tesztfázisában járt.

Nagyon népszerű lett, mindössze egyetlen hiányossága van. A tárcát csak fizetsek küldésére tervezték. BTC-fogadásra nincsenek címei. A tárca nem letétkezelői.

4. hely – Wallet of Satoshi

A negyedik helyet a Wallet of Satoshi szerezte meg, amely nagyon rövid idő alatt vált nagyon kedveltté. Talán azért, mert rendkívül felhasználóbarát, és szép környezettel rendelkezik.

A pénztárca gyors és megbízható. Ennek ellenére letétkezelői tárcáról van szó, ezért elvi okok miatt nem tehetjük első helyre. Az elsődleges ugyanis mindig a biztonság!

3. hely – Tippin Me

A Tippin Me egy nagyszerű ötlet, amelyet azonban még hangolni kell. A pénzügyi eszközöket harmadik fél tárolja, amely azért is kár, mert enélkül egyértelműen övé lenne az első hely.

A Tippin Me, ahogy az a nevéből is látszik, elsősorban a tartalomkészítők mikrotranzakciókon keresztül történő támogatására alkották meg.

Ez a tárca bátran használható bloggerek, vloggerek, szerkesztők és más szabadúszók támogatására.

2. hely – Bitcoin Lightning Wallet

A Bitcoin Lightning Wallet lehetővé teszi a gyors fizetések küldését és fogadását. Nem letétkezelői, a pénztárca szilárdan a felhasználó kezében van, akárcsak a hozzáférést biztosító kulcsok.

2018 óta működik, és csak azért nem került az első helyre, már más operációs rendszereket, például az iOS-t nem támogatja. Csak Androidra elérhető.

1. hely – Blue Wallet

A legtöbb felhasználóval rendelkező LN-tárca a Blue Wallet. Androidon és iOS-en ugyanúgy futtatható, ezzel a mobiltelefonok legelterjedtebb tárcáivá vált.

Természetesen nem letétkezelői. 2018-ban hozták létre, azóta pedig fénysebességgel terjed.

A TOP-ok közé még a Joule-t is besorolhattuk volna, ez viszont nem mobiltelefonos alkalmazás, így nem lett volna méltányos helyt keríteni neki a listán.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az internetes böngészőkbe való kiterjedése a későbbiekben szinte az összes operációs rendszeren való támogatottságot jelent. Szintén nem letétkezelői tárcáról van szó.

Olvastad már? Craig–Kleiman-ügy: a bíró szerint észszerűtlenek a jogi költségek

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂