A kriptopénz piac újabb emelkedő pályára állhat

-

A kriptopénzpiacok a fellendülés jeleit mutatják, mivel a Glassnode adatai szerint a stablecoin szektorban lehetséges fordulat következhet be.

Az adatelemző cég megállapította, hogy a stablecoinok összesített kínálatában jelentős változás állt be a kiáramlás dinamikájában, ami a kereslet és a kriptopiacra irányuló tőkebeáramlás újbóli fellendülésére utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A LUNA összeomlását követően a stablecoin tulajdonosok gyorsan visszaváltották a tokenjeiket, ami havi szinten -8,6 milliárd dolláros kiáramlási csúcsértéket eredményezett.

Ez a stablecoinokból való komoly pénzkiáramlás időszakát jelentette, sok piaci szereplő kivonta tőkéjét a kriptopiacról.

Az adatok alapos vizsgálata azonban azt mutatja, hogy ez a tendencia nem csak alábbhagy, hanem meg is fordul.

A Glassnode elemzése azt sugallja, hogy a tendencia megfordul. Ha a havi kínálati változásokat nagy időtávlatból figyeljük, a stablecoinokból való kiáramlás csökkent.

Ez a csökkenő tendencia a kereslet és a tőkebeáramlás visszatérésének korai jele a digitális eszköztérbe.

A stablecoinok dinamikájában bekövetkezett változás ígéretes jel a szélesebb kriptopénzpiac számára.

Az olyan eszközökhöz, mint az amerikai dollárhoz, rögzített stablecoinok gyakran szolgálnak biztonságos menedékként a volatilis piaci körülmények között.

Ezek a kriptoökoszisztéma kulcsfontosságú részét képezik, lehetővé téve a befektetők számára, hogy pénzeszközeiket anélkül tárolják, hogy teljesen elhagynák a kriptóteret.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A stablecoin kínálat növekedése azt jelzi, hogy a befektetők visszaköltöztetik pénzeszközeiket a kriptoökoszisztémába, ami a piacba vetett bizalom növekedésének jele.

Ez jelzi a piaci szereplők hajlandóságát arra, hogy ismét kriptoeszközöket birtokoljanak, ami a szélesebb piaci hangulat lehetséges fellendülésére utal.

Bár a piac még mindig a LUNA összeomlásából lábadozik, a stablecoinok csökkenő kiáramlása és a kriptopiacra történő tőkebeáramlás potenciális visszatérése optimista jelek.

Olvastad már? Mennyi tartaléka van a Tethernek (USDT)?

Kiemelt kép: John Boyle

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!