A kriptopénz piac újabb emelkedő pályára állhat

-

A kriptopénzpiacok a fellendülés jeleit mutatják, mivel a Glassnode adatai szerint a stablecoin szektorban lehetséges fordulat következhet be.

Az adatelemző cég megállapította, hogy a stablecoinok összesített kínálatában jelentős változás állt be a kiáramlás dinamikájában, ami a kereslet és a kriptopiacra irányuló tőkebeáramlás újbóli fellendülésére utal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A LUNA összeomlását követően a stablecoin tulajdonosok gyorsan visszaváltották a tokenjeiket, ami havi szinten -8,6 milliárd dolláros kiáramlási csúcsértéket eredményezett.

Ez a stablecoinokból való komoly pénzkiáramlás időszakát jelentette, sok piaci szereplő kivonta tőkéjét a kriptopiacról.

Az adatok alapos vizsgálata azonban azt mutatja, hogy ez a tendencia nem csak alábbhagy, hanem meg is fordul.

A Glassnode elemzése azt sugallja, hogy a tendencia megfordul. Ha a havi kínálati változásokat nagy időtávlatból figyeljük, a stablecoinokból való kiáramlás csökkent.

Ez a csökkenő tendencia a kereslet és a tőkebeáramlás visszatérésének korai jele a digitális eszköztérbe.

A stablecoinok dinamikájában bekövetkezett változás ígéretes jel a szélesebb kriptopénzpiac számára.

Az olyan eszközökhöz, mint az amerikai dollárhoz, rögzített stablecoinok gyakran szolgálnak biztonságos menedékként a volatilis piaci körülmények között.

Ezek a kriptoökoszisztéma kulcsfontosságú részét képezik, lehetővé téve a befektetők számára, hogy pénzeszközeiket anélkül tárolják, hogy teljesen elhagynák a kriptóteret.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A stablecoin kínálat növekedése azt jelzi, hogy a befektetők visszaköltöztetik pénzeszközeiket a kriptoökoszisztémába, ami a piacba vetett bizalom növekedésének jele.

Ez jelzi a piaci szereplők hajlandóságát arra, hogy ismét kriptoeszközöket birtokoljanak, ami a szélesebb piaci hangulat lehetséges fellendülésére utal.

Bár a piac még mindig a LUNA összeomlásából lábadozik, a stablecoinok csökkenő kiáramlása és a kriptopiacra történő tőkebeáramlás potenciális visszatérése optimista jelek.

Olvastad már? Mennyi tartaléka van a Tethernek (USDT)?

Kiemelt kép: John Boyle

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!