A kriptoadó eltörlését fontolgatják a Dél-koreai törvényhozók

-

A Dél-koreai törvényhozók azon gondolkodnak, hogy még bevezetése előtt hat hónappal eltöröljék az új kriptoadó törvényt. A helyi kriptotulajdonosok támogatják az ötletet.

Egyelőre nem biztos, hogy kell az adó

A képviselők a tervek alapján hamarosan szavazni fognak a javaslatokról, amelyek megszüntetnék az aranybefektetésekre vonatkozó adót, egyesek azonban azt állítják, hogy egy ilyen lépés hátrányosan megkülönböztetné az egyéb eszközökbe, például részvényekbe és kriptóba fektető állampolgárokat.

„A képviselőknek el kell dönteniük, hogy mikor és hogyan vezessék be a virtuális eszközökre vonatkozó adónemeket. A virtuális eszközök befektetési célú eszközök, ugyanúgy, mint a részvények, és így a virtuális eszközök adóztatása is hasonló kellene, hogy legyen. Ha eltörlik az aranybefektetési adót, akkor ezt minden más befektetés esetében is meg kellene tenniük.”

Újabb halasztás

A képviselők korábban már szavaztak arról, hogy késleltetik az évi 2,5 millió won, körülbelül 600 ezer forint feletti kriptojövedelmekre vonatkozó 20%-os átalányadó bevezetését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptobefektetők szerint ez az adó igazságtalan, mivel küszöbértékei sokkal alacsonyabbak, mint a részvénypiaci kereskedők esetében.

A néhány éve megszavazott kriptoadó már kezdetektől megosztó volt a törvényhozásban.

kriptoadó
Forrás: X

Eredetileg 2022 januárjában lépett volna életbe, de a parlament 2021 végén úgy döntött, hogy egy évvel késlelteti, most pedig a politikai pártok abban egyeztek meg, hogy a bevezetést 2025-ig elhalasztják.

Idén év elején Yoon Suk-yeol elnök Népi Hatalom Pártja ígéretet tett a választóknak, hogy további két évvel késlelteti a bevezetést, ha jól szerepel az áprilisi törvényhozási választásokon, és bár a párt április 10-én vereséget szenvedett, a politikusok újabb nyomás alatt állnak, hogy eltöröljék az adót.

A befektetés ösztönzése

Januárban a Gazdasági és Pénzügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője kijelentette, hogy a Nemzetgyűlésnek meg kellene vitatnia az adó eltörlését, és a tisztviselő szerint a törvényhozóknak komolyan fontolóra kellene venniük, hogy a kriptopénzeket felvegyék az adómentes pénzügyi befektetések listájára.

A jelenlegi állás szerint a törvény értelmében a kriptokereskedőknek 2025. január 1-től kellene jelenteniük nyereségüket, majd a következő év májusáig kellene adót fizetniük ezen nyereségek után.

kriptoadó
Forrás: X

A dél-koreai befektetések évtizedek óta visszafogottak, sok befektető inkább külföldi befektetésekbe és kriptóba teszi a pénzét.

Moon Jae-in volt elnök kormánya szigorúbb álláspontot képviselt, mondván, hogy ahol van jövedelem, ott legyen adózás is.

Ezzel szemben Yoon kormánya enyhíteni kívánja a befektetőkre nehezedő nyomást, remélve, hogy ez gazdasági növekedést eredményez.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mi az az infláció, és mi okozza a pénzromlást?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!