A kínai bitcoin bányászok elhagyják a süllyedő hajót

-

A kínai kormány figyelmeztetését követően három bitcoin-bányavállalat is bejelentette bezárási tervét.

Hétfőn reggel folytatódott a bitcoin zuhanása annak ellenére, hogy a valuta egyik napról a másikra egy erős, 17%-os visszapattanást mutatott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az utóbbi két hét során tapasztalt 43%-os visszaesés miatt, még több turbulencia várható a bitcoin és a szélesebb kriptovaluta-piac számára.
Több nagy bányászcég úgy döntött, hogy beszünteti működését Kínában, miután hírek érkeztek arról, hogy a kínai hatóságok a kriptovaluta-bányászat visszaszorítását tervezik.
Hétfő reggelig három BTC-bányász-pool jelentette be tervét működésének leállítására Kínában.
A BTC.TOP, amely az elmúlt héten a globális bitcoin-hashráta 2,5%-át adta, elmondta, hogy lehúzza a redőnyt Kínában, és tevékenységét Észak-Amerikába helyezi át.
A Huobi kriptotőzsde egyik leányvállalata, a Huobi Mall vasárnap jelentette be, hogy Kínában már nem értékesít kripto-bányászgépeket, és felfüggeszti ottani bányászati ​​tevékenységét.
A HashCow bányászvállalat pedig közölte, hogy beszünteti az új bitcoinbányászati ​​berendezések beszerzését.
Pénteken a hongkongi hatóságok bejelentették a kriptovaluta lakossági kereskedésének közelgő tilalmát, amely az olyan akkreditált befektetőkre korlátozza a kereskedést, akiknek portfóliójában több mint egymillió dollár van.
Kína három legnagyobb kereskedelmi szövetsége összehangolt figyelmeztetéseket tett közzé a kriptovaluta-befektetések ellen a múlt héten.
Telefonos forródrótokat hoztak létre Belső-Mongóliában, hogy arra ösztönözzék az állampolgárokat, hogy jelentsenek bármilyen általuk észlelt kriptobányászati ​​tevékenységet.
A bitcoin hashrátája – a bitcoin bányászok blokkláncra fenntartására szánt számítási teljesítménye – 30%-kal csökkent, mióta Kína publikálta legutóbbi figyelmeztetéseit.
A hashráta 171 exahash/másodpercről kb. 118 EH/s-re esett vissza szombaton. Ez egyértelmű jele annak, hogy a bányászok a kínai figyelmeztetéseket követően elhagyták a bitcoint, illetve, hogy a BTC zuhanása miatt más, jövedelmezőbb coinokra álltak át.
A kriptopiac visszaszorítása Kínában nem újdonság, a szuperhatalom bejelentései mégis komoly károkat okoznak a kriptoiparban.

Elon Musk kritikus tweetjei mellett Kína legutóbbi bejelentéseit okolták a kriptopiac visszaeséséért – ami körülbelül 1000 milliárd dolláros csökkenésen van túl mindössze 12 nap alatt.
Tekintettel azonban arra, hogy számos token 500 és 2.000.000% közötti növekedésen esett át az utóbbi hónapok során, valamint, hogy a BTC gravitációs ereje még mindig érvényesül, a piac összeomlására más magyarázatok is rendelkezésre állnak.

Olvastad már? A piaci összeomlás után Elon Musk ismét megszólalt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!