A kínai bitcoin bányászok elhagyják a süllyedő hajót

-

A kínai kormány figyelmeztetését követően három bitcoin-bányavállalat is bejelentette bezárási tervét.

Hétfőn reggel folytatódott a bitcoin zuhanása annak ellenére, hogy a valuta egyik napról a másikra egy erős, 17%-os visszapattanást mutatott.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az utóbbi két hét során tapasztalt 43%-os visszaesés miatt, még több turbulencia várható a bitcoin és a szélesebb kriptovaluta-piac számára.
Több nagy bányászcég úgy döntött, hogy beszünteti működését Kínában, miután hírek érkeztek arról, hogy a kínai hatóságok a kriptovaluta-bányászat visszaszorítását tervezik.
Hétfő reggelig három BTC-bányász-pool jelentette be tervét működésének leállítására Kínában.
A BTC.TOP, amely az elmúlt héten a globális bitcoin-hashráta 2,5%-át adta, elmondta, hogy lehúzza a redőnyt Kínában, és tevékenységét Észak-Amerikába helyezi át.
A Huobi kriptotőzsde egyik leányvállalata, a Huobi Mall vasárnap jelentette be, hogy Kínában már nem értékesít kripto-bányászgépeket, és felfüggeszti ottani bányászati ​​tevékenységét.
A HashCow bányászvállalat pedig közölte, hogy beszünteti az új bitcoinbányászati ​​berendezések beszerzését.
Pénteken a hongkongi hatóságok bejelentették a kriptovaluta lakossági kereskedésének közelgő tilalmát, amely az olyan akkreditált befektetőkre korlátozza a kereskedést, akiknek portfóliójában több mint egymillió dollár van.
Kína három legnagyobb kereskedelmi szövetsége összehangolt figyelmeztetéseket tett közzé a kriptovaluta-befektetések ellen a múlt héten.
Telefonos forródrótokat hoztak létre Belső-Mongóliában, hogy arra ösztönözzék az állampolgárokat, hogy jelentsenek bármilyen általuk észlelt kriptobányászati ​​tevékenységet.
A bitcoin hashrátája – a bitcoin bányászok blokkláncra fenntartására szánt számítási teljesítménye – 30%-kal csökkent, mióta Kína publikálta legutóbbi figyelmeztetéseit.
A hashráta 171 exahash/másodpercről kb. 118 EH/s-re esett vissza szombaton. Ez egyértelmű jele annak, hogy a bányászok a kínai figyelmeztetéseket követően elhagyták a bitcoint, illetve, hogy a BTC zuhanása miatt más, jövedelmezőbb coinokra álltak át.
A kriptopiac visszaszorítása Kínában nem újdonság, a szuperhatalom bejelentései mégis komoly károkat okoznak a kriptoiparban.

Elon Musk kritikus tweetjei mellett Kína legutóbbi bejelentéseit okolták a kriptopiac visszaeséséért – ami körülbelül 1000 milliárd dolláros csökkenésen van túl mindössze 12 nap alatt.
Tekintettel azonban arra, hogy számos token 500 és 2.000.000% közötti növekedésen esett át az utóbbi hónapok során, valamint, hogy a BTC gravitációs ereje még mindig érvényesül, a piac összeomlására más magyarázatok is rendelkezésre állnak.

Olvastad már? A piaci összeomlás után Elon Musk ismét megszólalt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!