A hongkongi szabályozó nem szeretné, ha az átlagemberek is részesülnének a kriptóból

-

Csak a milliomosok kereskedhetnek majd bitcoinnal és más kriptopénzekkel Hongkongban, ha a helyi szabályozó törvényjavaslata átmegy a város törvényhozó testületén.

A hongkongi szabályozók be szeretnék tiltani a városban történő lakossági kriptokereskedést, miután egy ilyen tiltás már hónapok óta szóbeszéd tárgya volt a helyiek között.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Reuters pénteki jelentése szerint a Financial Services and the Treasury Bureau of Hong Kong (FSTB) közreadta azon megbeszéléssorozatának eredményeit, amely a lakossági kriptokereskedés lehetséges betiltásáról szól, és amely még 2020 novemberében vette kezdetét.

Az összegzés részeként az FSTB egy átfogó engedélyezési keretrendszert sürget a kriptotőzsdék számára, miközben a kereskedést csak képesítéssel rendelkező befektetők számára tenné elérhetővé.

A hongkongi törvények értelmében csak azok a személyek számítanak professzionális befektetőnek, akik legalább 8 millió hongkongi dollárral (nagyjából 1 millió dollárral) rendelkeznek.

Az FSTB esetében a kiskereskedelmi kriptotilalom az átfogó kriptoengedélyeztetési keretrendszer korai szakaszának a része.

A jelentések szerint az FSTB terve az, hogy következtetéseit a hongkongi törvényhozók elé terjessze, így segítve elő a javaslat törvénybe iktatását.

Ha a törvényhozók elfogadják, a javaslat a városban jelenleg működő kriptotőzsdék opt-in paradigmáját is felváltja majd.

A kriptokereskedés lehetőségének leszűkítésével a legalább egymillió dollárnyi vagyonnal rendelkező személyekre az FSTB potenciálisan a város lakosságának 93%-át fosztja meg attól, hogy hozzáférhessen a kriptopénzekhez.

Az élénk hongkongi kriptoágazat számos részvényese fejezte már ki elégedetlenségét a tervet illetően, azzal érvelve, hogy a lépés ellentétben áll a kormány azon céljával, hogy felkarolja a pénzügyi innovációkat az országban.

Egy másik, ehhez fűződő fejlesztés részeként a hongkongi kormány állítólag arra készül, hogy a város Securities and Futures Commissionjét felruházza a kriptotőzsdék szükséges engedélyeinek kibocsátói jogával.

Pénteki tweetjében a kínai 8BTC médiaportál felfedte, miszerint az SFC hamarosan megkapja az engedélyeket, hogy jogait kedve szerint gyakorolhassa.

2020 novemberében az SFC bejelentett egy olyan javaslatot, amely az értékpapírtokeneken túl az összes digitáliseszköz-szolgáltatóra kiterjesztené kriptofelügyeleti felelősségét.

Olvastad már? NYU professzor: Az ethereum jobb árucikk, mint a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!