SEC elnöke: „Készen kellene állnunk” a kripto esetek érvényesítésére

-

Gary Gensler, az SEC elnöke a 2021-es FINRA-konferencián elmondta: „A mindennapi befektetők védelme érdekében szabályokra van szükségünk.”
Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke, Gary Gensler ma megjegyezte, hogy az ügynökségnek „készen kell állnia olyan ügyek előterjesztésére, mint például a kriptó”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Pénzügyi Ipari Szabályozási Hatóság (FINRA) 2021-es éves konferenciáján Gensler elmondta:

„Miközben a végrehajtáson gondolkodunk, számomra az ötlet meglehetősen egyszerű: szükségünk van egy szabályrendszerre, hogy megvédjük a befektetőket, és teljesítsük (…) küldetésünket.”

Gensler – a Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság (CFTC) volt elnöke, aki áprilisban vette át az SEC-t – megérti, hogy ezeket a szabályokat még definiálni kell.
Május 6-án azt javasolta, hogy egy CFTC és/vagy a SEC által bevezetett szabályozási keretrendszer a kriptotőzsdék számára jótékony hatással lenne a fogyasztók bizalmára és védelmére.

„Jelenleg nincs piaci szabályozó a kriptopiacon, így aztán valóban nincs semmi védelem a csalás vagy a manipuláció ellen” – jegyezte meg.

Gensler észrevételei egy hatalmas kriptopiaci visszaesés után érkeztek, mely során számos valuta 30-40%-ot veszített értékéből.
Még az olyan eszközöknek is, mint a Shiba Inu – melyet nem listáznak az engedéllyel rendelkező tőzsdék (pl. Coinbase, Gemini) – az elmúlt hónapban több milliárd dolláros piaci tőkét sikerült felhalmozniuk a decentralizált tőzsdéken folytatott kereskedelem miatt, amely lehetővé teszi minden projekt számára a tokenek listázását.
Gensler kollégája, Hester Peirce, az SEC biztosa biztonságos kikötő (safe harbour) javaslatot terjesztett elő a tokenprojektek számára.

A javaslat három évet adna a tokent kibocsátó startupoknak, mielőtt azokat értékpapírként nyilvántartásba vennék, azt feltételezve, hogy a tokenek idővel befektetési eszközökből továbbfejlődnek.
Ezzel fedezhetné azokat a kriptotőzsdéket is, akik kereskedésre listázzák a tokeneket.
Eközben a kriptoletétkezelők is saját szabályozási problémájukkal néznek szembe.
Ezen a héten Michael Hsu, megbízott valutaellenőr indította el a kincstári hivatal kriptovaluta-irányelveinek felülvizsgálatát, míg Sheraton Brown, a szenátus bankbizottságának elnöke felkérte Hsut, hogy függessze fel a feltételes banki szabályozását a kriptocégeknél.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!