A JPMorgan szerint többféle kimenetele is lehet a recessziónak

-

A JPMorgan szakértői négy különböző forgatókönyvet dolgoztak ki, hogy a világgazdaság jelenlegi helyzete alapján melyek a várható irányok.

Az előrejelzések alapján pedig már akár 2024-ben bekövetkezhet egy komolyabb lassulás.

A bank elemzői ráadásul úgy vélik, hogy az USA esetében már nagyobb eséllyel kell számolni egy ténylegesen bekövetkező válsággal, mint annak elkerülésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A becslések alapján a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy az USA a világgazdasággal együtt szép lassan leáll, és recesszióba süllyed.

Ennek az esélye eléri a 36%-ot, és a legfőbb indokaként azt határozták meg, hogy az országban tapasztalható inflációra adott válaszként az agresszív pénzügyi szigorítási politika sokat árt a gazdaságnak.

„A központi bank enyhíteni akarja a gazdasági sokkot, ezért lassítanak a szigorítás ütemén. Az viszont nagyon valószínű, hogy az infláció lecsökkentése nem lesz fájdalommentes folyamat, és a különböző korlátozások meg fogják akasztani a növekedést.”

Forrás: JPMorgan

2024-ben bajok jöhetnek a világgazdaságban

Az elemzők szerint a második legvalószínűbb forgatókönyv, 32%-os eséllyel bekövetkezve, a lassú lecsúszás ’23 végén, ’24 elején, amelyet az amerikai banki hitelválság indítana be.

Ez recessziót idézne elő az USA-ban, viszont a világ többi országa esetében kisebb mértékű következményekkel kellene csak számolni.

A kifejezetten enyhe válságnak mindössze 23%-os esélyt jósolnak a bank szakértői, és ebben az esetben az USA elkerülné a tényleges recessziót.

Az pedig, hogy már rövid távon, az idei év közepén egy komolyabb válság alakuljon ki, mindössze 10%-os esélyt kapott az elemzőktől.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A piacon mindenesetre széles körben elterjedt a nézet, hogy recesszió jöhet Amerikában.

Steve Hanke, az ismert közgazdász szerint ráadásul a helyzet eldurvulhat majd, és ugyanerre számít a népszerű aranyrajongó, Peter Schiff is, aki elhúzódó pénzügyi krízisre figyelmeztet.

A Bank of America enyhe válságra számít, a Bloomberg vezető elemzője, Mike McGlone pedig azt jósolta, hogy az USA úton van egy komoly deflációs krízis irányába.

A Blackrock ügyvezetője, Larry Fink viszont más álláspontot képvisel, a nézetei alapján a közeljövőben nem várhatók nagy gazdasági problémák az országban.

Olvastad már? Váljon kriptotulajdonossá, hogy az egekbe szökjön a keresete

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!