A HSBC megvásárolja a Silicon Valley Bank angliai részlegét

-

A brit kormányzat és a Bank of England lebonyolításában a HSBC felvásárolja a Silicon Valley Bank UK vállalatot.

Jeremy Hunt, a kormány tisztviselője elmondta, a bankbetétek biztonságban vannak, az adófizetőknek nem kell aggódniuk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az USA kormánya által a múlt hét végén leállított SVB angol leányvállalata így a HSBC kezelésébe kerül.

Hunt a Twitteren osztotta meg, hogy az angol központi bank a kormányzat közreműködésével hozza tető alá az üzletet, hogy a bank a HSBC tulajdonába kerüljön.

„Ma reggel a kormány és a Bank of England levezényelte a Silicon Valley Bank UK értékesítését a HSBC részére. A bankbetétek biztonságban vannak.”

A Londoni Részvénytőzsdére eljuttatott beszámoló alapján a HSBC angliai leányvállalata 1 angol fontért, tehát 1,22 dollárért vásárolta meg az SVB UK vállalatot.

A március 10-i számok alapján az SVB UK 5,5 milliárd font kintlevőséggel rendelkezik, ennek a fedezeteként pedig 6,7 milliárd fontnyi letétet kezelnek.

A 2022-es pénzügyi beszámolójuk alapján a bank adózás előtti bevétele 88 millió fontot tett ki, és az 1,22 dollárért eladott Bank jelenlegi értéke a becslések alapján 1,4 milliárd font.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Noel Quinn, a HSBC csoport ügyvezetője elmondta, az adásvétel azonnali hatállyal lezajlott, külső források igénybe vételével, és az SVB bank anyavállalatának a kötelezettségei illetve eszközállománya nem befolyásolta a tranzakció végbemenetelét.

„Ez a felvásárlás kitűnő stratégiai lehetőségként került elénk, az angliai üzletünk fejlesztéséhez. Erősíthetjük a banki hálózatunkat, és növeljük az esélyeinket, hogy még jobb szolgáltatást nyújthassunk a partnereinknek, az innovatív és gyorsan növekvő cégeknek a technológiai és élettudományi szektorban, nem csak az Egyesült Királyságban, de világszerte mindenhol. Az SVB UK ügyfelei nem fognak változást tapasztalni az ügymenetben, a bank zavartalanul folytatja a működését. Az SVB UK alkalmazottait pedig üdvözöljük a HSBC csapatában, és várjuk, hogy végre együtt dolgozhassuk.”

Az Egyesült Államokban a Pénzügyminisztérium, a Federal Reserve Igazgatótanácsa, valamint a Szövetségi Befektetővédelmi Letétbiztosító közös megoldással védi az SVB helyi ügyfeleit, és a hivatalos nyilatkozatok alapján mindenki hozzá fog jutni a pénzéhez.

Azt is külön kiemelték, hogy a mentőcsomagok nem az adófizetők pénzéből fognak származni.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!