A gyengélkedő tőzsde fogja hajtani a bitcoin növekedését

-

A bitcoin gyakorlatilag több, mint egy hónapja a komoly technikai ellenállást jelentő 10000 dolláros szint alatt cserél gazdát.
Viszont a veszteségkerülő portfólió-tulajdonosok ismét optimistábbak a menekülőeszközöket tekintve, ez pedig növekedést hozhat a vezető kriptopénz számára is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A BNY Mellon Eszközkezelő szakértője, Shamik Dhar nemrégiben egy Financial Times interjú keretein belül nyilatkozott bikás hangulatban.
A közgazdász szerint kifejezetten sok befektető állt le a vásárlással a mostani piaci újjászületés során, mivel a problémásabb indikátorok is feltűntek.
Ez alapján pedig a befektetési alapok is jól teszik, ha néhány menedékeszközt vásárolnak.

„Vásárolj a portfóliódba biztosítékot is! Külföldi kötvény, arany, és más eszköz is kell, hogy kiegyensúlyozd a kockázatokat.”

Bajban a kis cégek

A járvány utáni esésből erős visszapattanás jött, az előző hónapokban a részvénypiac pozitív életjeleket produkált.
A hangulat még optimistább lett, miután az EU Központi Bankja bejelentette, további pénzügyi segélyt nyújtanak a gazdaság stimulálására.
Az Egyesült Államokban a FED folytat hasonló pénzosztási politikát. Ennek eredményeképpen az SP500 mintegy 45%-ot erősödött a márciusi alj óta. Ezzel együtt a dollár gyengült, az árupiac viszont komoly mértékben erősödött, az arany, az olaj, és az ezüst is magasra kúszott.
A bitcoin sem maradt ki a sorból, több, mint 100%-kal van magasabban, mint márciusban.

Forrás: TradingView.com, Coinbase

Az elemzők most viszont visszahúzódásra számítanak a részvénypiacon, hiszen most az amúgy is kockázatosabb eszközök emelkedtek nagyot.
A gyengébb szektorok, vagy a kisebb cégek viszont, amelyek a banki szigorítások miatt nem juthattak olcsó hitelhez, nem fogják tudni megtartani a pozíciójukat, így visszahúzzák majd az indexeket.

A bitcoin nagy dobása

A nagyarányú csődök komoly visszahúzódást eredményezhetnek a részvénypiacon. Emiatt a befektetők viszont átmehetnek más szektorokba, vagy az alacsonyabb hozamú kötvénypiacra.
Akinek pedig ahhoz van kedve, mehet egyenesen menedéket keresni, aranyat, vagy bitcoint.
Van már rá példa, hogy nagybefektetők is megjelenjenek a kriptopiacon.
A Tudor Investment híres vezetője például pont a FED pénznyomtatását, és az abból következő inflációt nevezte meg, mint a bitcoin vásárlásának okát. A bitcoint egyenesen az aranyhoz hasonlította, felemlegetve annak viselkedését a ’70-es években.
Emellett a Renaissance Technologies, egy 160 milliárd dolláros befektetési alap is nemrégiben jelentette be, hogy belép a bitcoin határidős piacára.

Olvastad már? Charles Hoskinson politikai mozgalomnak nevezte a kriptót

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!