A Grayscale intézményi staking szolgáltatást indít

-

A cég március végén jelentette be, hogy elindítja a GDIF néven futó befektetési termékét, amely egy aktívan menedzselt portfóliót takar, ahol a bevétel staking jutalom formájában fog érkezni.

Az alaphoz több, staking funkcióval rendelkező kriptoeszköz fog tartozni, így ezek generálják majd a bevételt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Grayscale rengeteg bitcoin-kiutalást tapasztalt a saját GBTC ETF-ből, miután spot piaci ETF lett belőle a konvertálás után, a cég pedig nem sokkal ez után jelentette be, hogy proof of stake szavazással működő tokenek portfóliójába fektetnek be.

Az alap a tervek alapján heti rendszerességgel váltja át készpénzre a staking jutalmat, a befektetők számára negyedévente fizet osztalékot, és a tokeneket folyamatosan újra-súlyozza a portfólióban, hogy maximalizálja a hozamot.

Maga az alap pontos összetétele egyelőre nem ismert, bár a cég néhány részletet megosztott.

A tartott eszközök közül jelenleg 24% a Cosmos tőzsde OSMO tokenje lesz, 20% Solana, és 14% Polkadot mellett.

A maradék 43%-ot egyszerűen az „Egyéb” kategóriába jegyezték fel, és említés sem esik róla, hogy az Ethereum benne lenne-e

Az alappal kifejezetten a nagyobb játékosokat céloznák meg, a minimum követelmény az 1,1 millió dollárnyi befektetett összeg lesz, és a cég komoly mértékű, 10%-os kezelési költséget számít fel az alap menedzseléséért.

A Grayscale saját GBTC alapja nagy mennyiségű bitcoint vesztett az elmúlt közel három hónapban, 620 ezer bitcoinról a készleteik 46%-kal visszaestek, és 20 milliárd dollár értékben utaltak ki a befektetők tőlük bitcoint, egészen pontosan 284 ezer darabot.

Március utolsó hetében 967 millió dollárt vontak ki tőlük a befektetők, de a többi ETF-kibocsátó, főleg a BlackRock és a Fidelity, ennél jóval többet vásárolt fel, így az ETF szektorba érkező tőke egyenlege továbbra is pozitív.

A staking piac globális szinten 355 milliárd dolláros összérték körül mozog, ez derül ki a Staking Rewards adataiból.

A listát az Ethereum vezeti, 110 milliárddal, a második helyen pedig a Solana áll, 72 milliárd dollárnyi lekötött tőkével.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A sorban utánuk következik a SUI, Aptos, és a Cardano, amelyek mindegyike körülbelül 15 milliárd dollárnyi lekötést kezel.

Az átlagos staking jutalom 6%-on áll, de a legtöbb nagy kapitalizációjú token esetén, mint amilyen például az Ethereum, a SUI, a Cardano vagy a Binance Chain, ennél alacsonyabb.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A KuCoin jogi kihívások és visszavonási hullámok közepette stabil marad

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!