Félmilliárd XRP feloldva a Ripple letétből

-

A Ripple a közelmúltban jelentős összeget vett ki letéti számláiról. A Whale Alert jelentése szerint a vállalat a mai nap folyamán 500 millió XRP-t oldott fel.

Erre a rutinszerű eseményre minden hónap első napján kerül sor, az XRP-tartalékok felszabadítására vonatkozó megállapodás részeként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban ami ezt a konkrét kivonást különlegessé teszi, az a szokásos eljárástól való eltérés.

Általában a Ripple egymilliárd XRP-t szabadít fel, de ezúttal csak ennek az összegnek a felét oldották fel.

Spekulációk bőven vannak arról, hogy mi lehet az oka ennek a változtatásnak. Jelezhet ez valamilyen előre nem látható eseményt, vagy a Ripple stratégiailag ütemezi a kibocsátásokat?

A Ripple jelenleg állítólag 39,6 millió XRP-t tart a számláin, ami töredéke a ma feloldott mennyiségnek.

Mivel 500 millió XRP értéke 307,15 millió dollárnak felel meg, ennek a lépésnek a jelentőségét nem lehet alábecsülni.

A kivonás időzítése egybeesik a kriptopénzpiac viharos periódusával. A közelmúltbeli ingadozások az XRP árfolyamának csökkenéséhez vezettek, a szélesebb piaci trenddel együtt.

A történelmi adatok azonban azt mutatják, hogy áprilisban jellemzően pozitív hozamokat látunk az XRP esetében, ami egy lehetséges fellendülésre utal.

A piac aktuális piros tónusa ellenére optimizmus uralkodik az XRP-befektetők körében.

ripple
Forrás: coinmarketcap.com

Az XRP második részletének feloldása a Ripple készletéből a mai nap folyamán további betekintést nyújthat a vállalat stratégiájába és annak a piaci dinamikára gyakorolt hatásába.

A második 500 millió XRP felszabadítása tisztánlátást nyújt vagy tovább szítja a spekulációkat? Ezt csak az idő fogja megmondani.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Grayscale intézményi staking szolgáltatást indít

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!