A Google bejelentette, hogy a októbertől a szabályozott kriptovalutaváltók hirdetései is megjelenhetnek felületeiken. Ezzel feloldódik pár a Google által júniusban bevezetett korlátozás.

Megjelenhet néhány kriptoreklám

A Google weboldalán tette közzé a hirdetményt, amelyben felhívja a figyelmet a kriptovalutákhoz kapcsolódó hirdetésekre vonatkozó szabályokon esett változásokra:

„A Google pénzügyi termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó hirdetési irányelvei 2018 októberében fognak frissülni, hogy lehetővé tegyék a szabályozott kriptovaluta váltók hirdetéseinek megjelenését az Egyesült Államokban és Japánban. […] A hirdetőknek a Google segítségével lesz lehetőségük hitelesíteni az országot amelyben hirdetéseiket meg kívánják jelentetni.”

A vállalat szerint a megjeleníthető hirdetések a „kriptovaluták kezelésével vagy befektetésével kapcsolatos pénzügyi termékek és szolgáltatások, illetve személyre szabott tanácsadási programok” fogalmára terjedhet ki.

A Google nyilatkozata szerint „amint októberben érvénybe lép az új szabályrendszer, a hirdetők hitelesíthetik reklámaikat, hogy azok publikussá válhassanak”. Az új szabályzat minden olyan felhasználóra vonatkozik, aki finanszírozással kapcsolatos hirdetményeket szeretne megjeleníteni.

Májusban a Google bejelentette a „kriptovalutákra és hozzájuk kapcsolódó tartalmakra vonatkozó hirdetések korlátozását (ICO-kat, tárcákat, váltókat és tanácsadási programokat is beleértve)”. A szabályozás júniusban hatályba is lépett. A CNBC szerint a Google anyavállalata, az Alphabet Inc. bevételének 86 százaléka reklámok megjelenítéséből származik. A cég több mint 54 millió dollár bevételt szerzett az idei év első felében.

A Google aktuális hirdetési irányelvei

A jelenlegi hirdetési irányelvek kimondják, hogy „egyes pénzügyi termékek megjelenítése korlátozott, a bennük rejlő komplexitás és kockázatok miatt”. A vállalat megerősítette, hogy ez a tétel változni fog az új szabályzat érvénybe lépésével.

Jelenleg a korlátozott hirdetések közé tartoznak a kriptovaluták és hozzájuk kapcsolódó tartalmak, illetve az kriptotermékeket kibocsátó szervezeteket értékelő, összehasonlító szolgáltatások reklámozása is. Ugyanígy nem jeleníthetők meg ICO-k, kriptovaluta vásárlási és értékesítési, tanácsadási tartalmak, és ezekhez közvetetten köthető webhelyek tartalmai sem.

Más platformok hirdetési irányelvei

Más nagyobb platformok is hasonló szabályozásokkal élnek a kriptovaluta tartalmakat illetően. A Facebook januárban letiltotta, majd június óta ismét engedélyezi az ilyen hirdetéseket.

A Twitter csak korlátozásokkal jeleníti meg a „pénzügyi szolgáltatásokat és kapcsolódó tartalmakat”, amelybe az ICO-k, token kiárusítások is beleértendők.

A Microsoft Bing platformján kifejezetten tilos bármilyen „kriptovaluta és ahhoz kapcsolódó termékek – beleértve, de nem kizárólag az ICO-k, váltók, tárcák” tartalmak megjelenítése.

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!