Az új-zélandi rendőrség megerősítette, hogy egy befektető 320.000 NZD (213.000$) értékű kriptovalutát veszített el csaló oldalak miatt. A rendőrség szeptember 26-i közleményében felhívta a nyilvánosság figyelmét az online visszaélésekre.

A meg nem nevezett befektető egy „rendkívül jó megtérülési kondíciókat kínáló” kriptovaluta jellegű online rendszerbe fektetett be többszörösen, mígnem a csalók elemelték nagy összegű letétjét – írja Canterbury város rendőrsége jelentésében.

A rendőrségi nyilatkozat alapján – amely a bűncselekmény pontos körülményeit nem említi – „a kriptovalutákba történő befektetések nemsokára tiltottá válhatnak”. A csalók ráadásul személyesen is kapcsolatba léptek az egyes befektetőkkel, amennyiben azok nem fizettek be több pénzt az oldalra, abból a célból, hogy fizetésre bírják őket.

„A legjobb az lenne, ha a befektetés előtt álló felhasználók még a befizetés előtt tanácsot kérnének, mielőtt olyan dolgokba bocsátkoznak amelyhez nem biztos, hogy értenek” – jegyezte meg Paul Reeves őrmester, hozzátéve:

„A csalók rendkívül kitartóak és hitelesek lehetnek, mivel jól ismerik felhasználói bázisuk viselkedését.”

A rendőrségi jelentés további kriptovalutákkal kapcsolatos biztonsági tanácsokkal zárul.

A szabályozók világszerte küzdenek a rosszindulatú szervezetek kezdő kriptovaluta-befektetőket célzó manipulációja és átverése ellen. A Cointelegraph a közelmúltban számolt be az Egyesült Királyságban történt személyazonossággal való visszaélésekről, és az ezek okozta kriptoügyi csalásokról.

A múlt héten Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója a Dogecoin alapítójának, Jackson Palmernek segítségét kérte Twitteren, a kriptovalutával történő visszaélések megállításának érdekében.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod! 🙂