A Google, aki jelenleg a kriptovilág kerítésén ül,megragadta az alkalmat, hogy árnyékot vethessen egyes kriptovalutákra (mint a BTC és BCH), új hívásmegjelenítési funkciójuk reklámozása során. A reklámban közismert komikusok öltöztek Google alkalmazottnak a bányászatot, mint az elektromos energia vesztegetését gúnyolják, illetve azt állítsák, hogy a kriptovaluta nem valódi pénz.

Google flip-flop: a kriptovalutát „nem valódi pénz”-nek titulálják

A Szilícium-völgyi óriás csak játszik a Bitcoinnal: előbb megtiltotta a kriptovaluta-hirdetéseket, majd visszaállította őket. A Google szkeptikus hozzáállásának ellenére, anyavállalata (Alphabet) a pletykák szerint a kriptotérben mutatkozó lehetőségeket vizsgálja.

A Google Asszisztens új funkciójának hirdetésében a The Daily Show szereplői, Dulcé Sloan és Ronny Chieng a technológiai óriás munkatársaivá változnak, hogy népszerűsítsék a terméket. Először egy csaló próbálja meg csőbe húzni Chienget, mivel úgy tesz mintha egy herceg lenne, aki gazdaggá szeretné őt tenni.

Az új funkció segítségével a csalás kiszűrésre kerül, ám a beszélgetés középpontjában innentől csak a kriptovaluták negatív tulajdonságai állnak.

Az elektromos szolgáltatód az” mutatja Sloan a következő beérkező hívást Chiengnek,

„Azt mondják a számlád hihetetlenül magas”.

„Kriptovaluta? Az nem is igazi pénz!” – válaszolja Sloan.

„Van számodra egy rossz hírem: a pénz nem valódi” – válaszol Chieng, közölve Sloannal, hogy tulajdonképpen hazugságban él.

A kripto felszabadít, a Google lenyomozza a felhasználókat

A vicc nem igazán tetszhet a kriptovaluta rajongóknak, de ez is egy lehetséges módja a decentralizált pénzügyi innováció alapgondolatának értelmezéséhez.

Mivel a Google-t folyamatos kritika éri a felhasználókról történő adatgyűjtés, illetve az adatok reklámmegjelenítések és meghívásokra történő felhasználása miatt, a szabad internet hívei olyan szolgáltatásokat alkottak, mint a Duck Duck Go kereső, és a TOR browser. Ezek anonimitást biztosítanak az internetezőnek.

A Bitcoin pedig különösen népszerű azon digitális baloldaliak körében, akik egy olyan világot támogatnak, amely független a vállalati és politikai központoktól. Érdekes szemlélni, hogyan ugrál a Google a vélemények, hozzáállások között, mikor véleményt próbál formálni a digitális valuták jövőjéről.

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!