A Glassnode jelentése szerint a SUSHI valós értéke mindösszessen 31 cent

-

A Glassnode láncelemző szolgáltató mélyen elmerült a SUSHI token gazdaságában és értékében.
Mint mondják, akár jóval kevesebbet is érhet jelenlegi piaci áránál. Történt mindez azután, hogy a token egy masszív 70%-os csökkenést könyvelhetett el a múlt héten, majd 2,36 dollárnál érte el az árfolyampadlót.

Liesl Eichholz, a Glassnode elemzője feltárta a SushiSwap natív tokenjének, a SUSHI-nak a gazdaságát.
A kutató kijelentése szerint a protokoll governancetokenjének értékét bár meg kellene érteni, mégis nehéz azt számszerűsíteni. Mint mondja, a yield farmingos kezdeményezések legerősebb hajtóereje a hájp.
Eichholz szerint az elsődleges tényező, amit a SUSHI értékelésénél figyelembe kell vennünk, az az inflációs ráta. Hozzátette, hogy az újonnan létrehozott tokenek jutalomként való szétosztása felhígítja majd a már meglévő befektetők megtakarításait.
Az infláció a rendszer felépítésének a része, hiszen ezzel szeretnék arra ösztönözni az embereket, hogy folyamatosan likviditást szolgáltassanak.

A befektetőknek tisztában kell lenniük ezzel: minden olyan SUSHI-birtokló megtakarítása, aki nem nyújt likviditást, felhígul.

A 0,05%-os, kereskedési volumenből származó vásárlási visszatérítés arra szolgál, hogy az újonnan létrehozott tokeneket elosszák a meglévő birtokosok között.

Ebből következik, hogy az árfolyam fenntartása érdekében egy bizonyos kereskedési volument folyamatosan biztosítani kell.

Az fenti grafikon felhasználásával a jelentés szerint belátható, hogy elképesztően magas volumen nélkül a SUSHI 10 dollár fölötti ára egyszerűen abszurd és fenntarthatatlan.

„Valójában figyelembe véve, hogy a SushiSwap egy valósághűbb, 400 millió dolláros napi kereskedési volument generál, a SUSHI fenntartható ára 0,31 dollár lenne – ez 97%-kal alacsonyabb, mint a 11,93 dolláros csúcs.”

Az elemző azt állította, hogy a token ára valószínűleg tovább értéktelenedik rövid távon, hiszen a fundamentumok megértése továbbra is hiányos, valamint a hájp is jócskán közrejátszik.
A SUSHI ára masszív csökkenésen ment át a hétvége során, amikor kiderült, hogy az alapító eladta 2,5 millió dolláros megtakarítását, amit a fejlesztőknek járó 10%-os osztalék során gyűjtött össze.

A protokoll feletti irányítást ezután az FTX kriptoderivátum-tőzsde vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried vette át.
Bankman-Fried, aki az FTX mellett az Alameda Resarchnek is vezérigazgatója, azt mondta, a SushiSwap jelenleg egyfajta költöztetésen megy keresztül, hozzáadva, hogy „mindezek után a közösség irányít majd nem pedig én”.

Olvastad már? A dél-koreai rendőrség másodszor is razziázott a Bithumbon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!