A dél-koreai rendőrség másodszor is razziázott a Bithumbon

-

A Bithumb az egy héten belüli második razzia ellenére sem nyilatkozott.

Dél-Korea legnagyobb kriptotőzsdéje, a Bithumb állítólag több rendőrségi razziával kell szembenézzen Szöulban.

A helyi Seoul Shinmun jelentései szerint a szöuli rendőrség szeptember 7-én további kutatást és lefoglalásokat végzett a Bithumb székhelyén a Gangnam körzetben.
Egy rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a legutóbbi nyomozás célja a Bithumb Korea és a Bithumb Holdings tanácsának elnöke, Lee Jung-hoon elleni vádakkal kapcsolatos további bizonyítékok megszerzése.
A Cointelegraph jelentéseiből megtudhatjuk, hogy az ügyvezetőt állítólag pénzügyi csalással vádolják, melynek része a BXA token is.

A Bithumb natív tokenjeként hirdetett BXA tokent sosem listázták, valamint annak tevékenysége sem indult el.
A BXA token népszerűsítése során Jung-hoon állítólag egy olyan nagyszabású csalásba keveredett, amely 30 milliárd dél-koreai von értékben (25 millió dollár) okozott kárt a befektetőknek.
A legutóbbi rendőrségi razziák nem sokkal azután történtek, hogy a szöuli rendőrség szeptember 2-án elkezdte a nyomozást a Bithumb irodájában.
A Bithumb a többszöri megkeresés ellenére sem adott választ a Cointelegraph-nak, így nem volt lehetséges a hírek hivatalos megerősítése vagy cáfolása. A Bithumb válaszai esetén törekedni fogunk az információk továbbítására.
A BXA-val kapcsolatos nyomozásokkal egyidejűleg a Bithumb a közelmúltban számos problémával nézett szembe a 2017-es adatvédelmi incidens következményei miatt. A szöuli központi kerületi bíróság bírója 2020 szeptemberének elején úgy döntött, hogy a Bithumb részben felelős volt az esetért.

A jelentések ellenére Dél-Korea legjelentősebb tőzsdéje még mindig a piacon tartja pozícióit. A Coin360 kriptokövető eszköz adatai szerint a Bithumb továbbra is a kilencedik legnagyobb kriptotőzsde világszerte.
A napi kereskedelmi volumen a cikk írásakor mintegy 250 millió dollárnak felel meg, amely 24 óra alatt körülbelül 2,7%-os csökkenést jelent.

Olvastad már? Létrejött a Kriptoworld saját Discord-csatornája

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Marco Verch Professional

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!