A kínai felhasználók a tőzsdékről a defibe viszik a pénzüket

-

A kínaiak részéről annyira megnőtt a defi protokollok, és az ezek által biztosított nagy hozamok iránti érdeklődés, hogy a helyi tőzsdéknek szó szerint gondot okozhat a nagy mennyiségű kiutalást elintézni.
A mostani kisebb visszaesés mintegy 2 milliárd dollárnyi pénzt vont ki a rendszerből, a defi szektor növekedése a kínai érdeklődés növekedését is magával hozta.

A WeChat közösségi platformon a defire történő keresések száma szeptember másodikán döntött rekordot, ekkor érte el a 900 ezres nagyságot. Az előző csúcs ennek alig több, mint a fele, 500 ezer volt.
Szeptember 7-én jelent meg a hír, hogy a helyi tőzsdék likviditási problémákkal küzdenek, ahogy a felhasználók egyre nagyobb tömegben vonják ki a pénzüket a platformokról, hogy defi protokollokban helyezzék el azt.
A grafikonokon is látható, hogy sok kereskedő, aki kihasználva az esést, bevásárolt például etherből, a tőzsdékről gyorsan ki is utalta azt valamelyik hozamvadász applikációba.

Az információk alapján több tőzsde is felfüggesztette a kiutalásokat, a növekvő felhasználói nyomás hatására viszont született egyfajta védekezési megoldás a kiutalási kampány kezelésére.


Ez a megoldás pedig az, hogy a különböző defi tokeneket villámgyorsan listázzák az adott tőzsdék, így legalább a tőke egy részét a saját felületükön tudják tartani.
A helyi érdeklődés robbanásszerű növekedése kapcsán egy Molly néven ismert kínai riporter tweetelt, szintén másodikán, hogy a jelek szerint „végre felfedezték maguknak a defit a helyi befektetők, hamar létrejött több hozamvadász pool is, és sokan a saját projektjüket tervezik elindítani”.
A WeChat keresések rekordja pont egybeesett a lekötött pénzmennyiség rekordjával, amely ugyanaznap érte el a 9,5 milliárd dollárt, majd pár nap leforgása alatt esett vissza 7,5-re, ahogyan az a DeFiPulse adataiból is kiderül.
Ugyanebben a pár napban a keresések száma is visszaesett 450000 körülire.
A szektor teljes lekötött tőkéje most a 8 milliárd dollár körül mozog. A dobogó első három helyén az UniSwap áll 1,57 milliárd, az Aave 1,37 milliárd, és a MakerDAO 1,29 milliárd dollárral.

Olvastad már? Újabb kriptós élő streambe nyúlt bele a Youtube

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!