A fő ok, amiért az Ethereum-ot biztonsági kategóriába sorolhatják

-

Az Ethereum letétkezelési szolgáltatások biztosításával a Prometheum megzavarja a kriptopénz-ipart, és ezzel potenciálisan megkérdőjelezi a SEC jelenlegi nem biztonsági besorolását az Ethereumnak.

A Prometheum azt tervezi, hogy letétkezelési szolgáltatásokat kínál az Ether számára, azzal a céllal, hogy megfeleljen a hatályos törvényeknek, és potenciálisan befolyásolja a szabályozó hatóságokat az Ether értékpapírrá minősítésében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez ellentétes a SEC jelenlegi álláspontjával az Ethereummal kapcsolatban.

A Prometheum stratégiája ahhoz is vezethet, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) finomítja az Ethereummal kapcsolatos álláspontját, ami a Prometheumnak versenyelőnyhöz juttathatja a piacon – számolt be a Fortune.

Másfajta megközelítés

A Prometheum, a kriptoipar új szereplője, egyedi megközelítést alkalmazott a szabályozáshoz, mivel engedélyt kapott egy alternatív kereskedési platform működtetésére és a digitális eszközértékpapírok speciális célú bróker-kereskedőjeként való működésre.

E megközelítés eltér a nagy kriptopénz-tőzsdék, például a Coinbase és a Kraken álláspontjától, amelyek a fennálló szabályozási keretek módosítását szorgalmazzák.

A Prometheum terve, hogy Ether letétkezelési szolgáltatásokat kínáljon, arra kényszerítheti a SEC-t, hogy döntsön az Ethereum jogi státuszáról.

A lépés ugyan ellentmondásos, de a szabályozási megfelelésről tanúskodik.

Ezért a Prometheum sikere újradefiniálhatja az iparági szabályozást, ami a nagyon szükséges tisztánlátást biztosítja.

Gensler kétértelmű álláspontja

A SEC elnökének, Gary Genslernek az álláspontja ebben a kérdésben kissé rejtélyes volt.

Egy nemrég adott interjúban Gensler utalt arra, hogy az Ethereum (ETH) az értékpapír kategóriájába tartozhat, ami elmozdulást jelent a témával kapcsolatos korábbi bizonytalan álláspontjától.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin kivételével a legtöbb kriptovalutát – hangsúlyozta Gensler – gyakran vállalkozók fejlesztik ki, akik különböző mechanizmusokat alkalmaznak a tokenjeik forgalmazására és a befektetések vonzására, a mások erőfeszítéseiből származó nyereség reményében.

Ez Gensler szerint megfelel az értékpapírok jellemzőinek, így a SEC szabályozási körébe tartoznak.

Ez a szemlélet ellentétben áll az árutőzsdei határidős ügyletek kereskedelmével foglalkozó bizottság (CFTC) nézeteivel.


Olvastad már? Új rekordot fog idén dönteni a BTC árfolyama?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!