A Fear&Greed Index másfél éves mélypontra ért

-

A Bitcoin Fear&Greed Index, az a híres vagy inkább hírhedt mutató, amely a piaci hangulatot követi, most 27-es értékre esett. Ez a legalacsonyabb szint 2023 januárja óta.

Ó jaj, micsoda bajok!

Ez a mutató azt méri, hogy a kereskedők és befektetők hogyan érzik magukat a piacon, és most azt mutatja, hogy az emberek nagyon aggódnak, valószínűleg a komoly eladási hullám miatt, amit a napokban láthattunk.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Legutóbb, amikor ezen a szinten jártunk, 2023 januárját írták, két hónappal az FTX tőzsde összeomlása után, amikor az index 26-on állt.

Akkoriban a Bitcoin körülbelül 16.500 dolláron cserélt gazdát, de a hónap végére az ár visszaemelkedett körülbelül 22.000 dollárra.

A Crypto Fear & Greed Index. Forrás: Glassnode

Érdemes megjegyezni, hogy a hosszú távú hodlerek nem érintettek a mostani eladási hullámban, és ezért nem is aggódnak. Nincs tőzsdézés, nincs rettegés.

Amikor az eladók kifogynak a Bitcoinból, nem tudnak többet nyomtatni

A jelenlegi piaci félelmet valószínűleg két fő esemény okozza, legalábbis ezekre hivatkoznak a leggyakrabban.

Először is, a német kormány éppen eladja a lefoglalt Bitcoin készleteit, ami miatt az ár a június végi körülbelül 63.000 dollárról július 5-re körülbelül 53.000 dollárra esett.

A német kormány tízezernyi Bitcoin-t értékesít tételenként, és most nincs MicroStrategy, hogy mindet megvásárolja.

További 276 millió dollár értékű Bitcoin-t mozgattak az eladási tárcájukba, és még mindig körülbelül 22.800 BTC-jük van.

Sok szakértő figyelmeztet, hogy bár ez hatalmas mennyiségnek tűnhet, az összesített napi kereskedési volumenhez képest nem számít nagynak. És az egyéni Bitcoin tulajdonosok összes készletéhez képest? Kifejezetten apró.

Másodszor, a megszűnt Mt. Gox tőzsde elkezdte kifizetni a károsultjait, ami azt jelenti, hogy körülbelül 9 milliárd dollár értékű Bitcoin kerül vissza hozzájuk.

Emiatt sokan attól félnek, hogy az új tulajdonosok többsége valószínűleg eladja a készletet, amire tíz éve vár, ez pedig növeli az eladási nyomást.

Félnek egy Bitcoin árzuhanástól. Azt persze senki sem tudja, hogy ténylegesen hányan is akarják majd eladni a Bitcoinjukat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Jó vásárlási lehetőség?

Ezek ellenére vannak jó hírek is. A tőzsdéken tartott Bitcoin mennyisége látszólag csökken 2021 óta, és most több éves mélyponton van.

Vagy legalábbis ez az egyik leggyakoribb nézet, mondjuk úgy.

Ezen kívül az adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin bányászok nagymértékben kimerítették tartalékaikat, ami azt jelenti, hogy most kevésbé valószínű, hogy még több Bitcoin-t adnak el.

Az is egyértelműen látszik, hogy egyre több befektetési alap vásárolt Bitcoin-t a közelmúltbeli árzuhanás során, ami a Bitcoin alapok számára az elmúlt hónap legerősebb heti teljesítményét jelzi.

Ez azt jelentheti, hogy legalább néhány befektető kihasználja az alacsonyabb árakat, hogy növelje készleteit.

Olvastad már? A Solana (Sol) ára egy masszív emelkedésre készül 600 dollárig

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!