A dubaji szabályozó hatóság feltételes kriptoengedélyt ad az OKX-nek

-

Az OKX kriptotőzsde dubaji leányvállalata megkapta a dubaji Virtuális Eszközök Szabályozó Hatóságától (VARA) a virtuális eszközszolgáltató (VASP) engedélyét a tőzsdei szolgáltatásokhoz.

Bár a vállalat megkapta az engedélyt, az OKX kiemelte, hogy mindaddig „nem működik”, amíg nem tudja teljesíteni a szabályozó hatóság követelményeit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Rifad Mahasneh, az OKX közel-keleti és észak-afrikai régióért felelős vezérigazgatója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a vállalat dolgozik a követelmények teljesítésén, és arra számít, hogy az engedély néhány hónapon belül működőképes lesz.

Amint működőképes lesz, az OKX Middle East szabályozott VASP-szolgáltatásokat kínálhat majd, beleértve „spot és fiat kereskedési szolgáltatásokat, AED-befizetéseket és -kivételeket, valamint spot kereskedési párokat”.

Mahasneh kifejtette, hogy a szolgáltatások a lakossági és intézményi felhasználók számára lesznek elérhetőek.

2022 márciusában Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubaj miniszterelnöke és uralkodója jóváhagyta az új virtuális eszközökről szóló törvényt, amely jogi keretet teremt a kriptopénzek számára Dubajban.

Az uralkodó a VARA-t is kinevezte, hogy végrehajtási hatáskörrel rendelkezzen a különleges fejlesztési és szabad zónákban, kivéve a Dubaji Nemzetközi Pénzügyi Központot.

Mahasneh dicsérte a VARA engedélykérelmezési folyamatát, és elmondta, hogy azt hatékonyan megkönnyítették.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A végrehajtó szerint a szabályozó bizonyította hatékonyságát a helyi virtuális eszközök ágazatának szabályozásában.

Mahasneh úgy véli továbbá, hogy az OKX és a VARA közötti együttműködés rávilágít a jól meghatározott szabályozás fontosságára a kriptoterületen belüli „felelős növekedés” előmozdítása során.


Olvastad már? 5 legforróbb kripto, amit a héten érdemes megvenni a portfóliónkba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!