Tegnap a Financial Times meglepő fotót közölt: egy drágának tűnő öltönyt viselő férfi bitcoinos táskával a kezében sétált ki a Deutshe Bank londoni épületéből.

Miközben a történet a világ egyik legnagyobb bankjának és erős intézményének az esetleges összeomlására fókuszál, sokan kizárólag a bitcoinos feliratot nézik.

Olyan kérdéseket tesznek fel, hogy „ki ez a fickó?”, és „miért visz egy, a jegybankok legfőbb ellenfeleként definiált bitcoin feliratú táskát ki a bankból?”.

Néhány válasz ezekre a kérdésekre.

Először is, a férfi – a banki dress code ellenére – nem egy elbocsátott Deutsche Bank-alkalmazott. Valójában egy szabó, aki az épületben találkozott egy ügyfelével.

A neve Alex Riley, és a Fielding&Nicholson nevű londoni öltönyházban dolgozik. Riley egyik barátja szerint a férfi két éve Bitcoin-rajongó, ezért hord ilyen táskát.

Riley elmondta, hogy – bár az adott típusú táska sajnos már nem kapható – minden alkalommal ezt viszi magával, mikor egy nagy bankba kell találkozóra mennie.

Elég egy pillantást vetni a fotókollázsra, amely megmutatja, hogy mindig igyekszik a mainstream pénzügyi szervezetek arcába tolni a bitcoint.

Miközben ez az állítás elveszi a fénykép erejét, ne gondoljuk, hogy ezzel a történet véget ért. Azok, akik esetleg nem követték a híreket, meglepődhetnek, de a német alapítású, nemzetközi befektetési bank és pénzügyi szolgáltatócég, a Deutsche Bank már évek óta nehézségekkel küzd.

A részvényeik 77%-ot veszítettek az értékükből az elmúlt 5 évben, míg ugyanebben az időszakban az S&P500 index 50%-ot erősödött, az egyik legnagyobb bikafutamot végrehajtva a részvénytőzsdék történelmében.

Az intézmény helyzete mostanában még rosszabbra fordult. A Financial Times információi szerint a részvénykereskedelmi üzletágukból világszerte mintegy 18 000 alkalmazottat küldenek el.

Szóval ilyen értelemben a „bitcointáskás fickó”, megjelenve a világ legnagyobb pénzügyi médiumainak főoldalain, erős állásfoglalásnak tűnik, hogy a bitcoin jó alternatívája a fiat pénzeknek. A legtöbb kriptotámogató szemében ez 100%-ban igaz is.

Recesszió az EU-ban?

A Deutsche Bankot lehúzó mélység sok befektetőt megriaszt, hogy esetleg recesszió közelít az EU-ban és potenciálisan a világgazdaságban is.

Ahogy Raoul Pal, a Real Vision nevű kriptobarát startup alapítója egy tweetben kifejtette, az Európai Unió gazdasága szívfájdító helyzetben van.

Az európai bankok őrült ütemben csökkenő profitokat tapasztalnak, amely a tömeges elbocsátásokban nyilvánul meg. Néhány nemzeti valuta esetén bevezették a negatív kamatot, és az infláció is rácáfol az elvárásokra.

Pal szerint most igazán van értelme annak, hogy a kockázatok csökkentése érdekében bitcoint vásároljunk.

Olvastad már? A Librára válaszul saját kriptopénzzel rukkolna elő a kínai jegybank

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a központi bankok elkezdték növelni az inflációt annak érdekében, hogy enyhítsék a piaci esés kockázatát.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A Deutsche Bank titokzatos bitcointáskás látogatója

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.