Érdekes – bár már viszonylag régóta tartó – “furcsaságot” fedeztünk fel a Magyar Távirati Iroda hírei között. Európa egyik legnagyobb hírügynöksége egy ideje már a bitcoin és más kriptopénzek árfolyamáról is beszámol.

Az MTI számos híre között hetente helyet szorít egy rövid bejegyzésnek. Ebben a jelentős európai piacok aktuális állapotáról adnak hivatalos tájékoztatást az újságírók számára.

Ez minden bizonnyal nem tartozik a legolvasottabb közlemények közé, ennek ellenére egyértelmű, hogy csak komoly vagyoneszközök és árucikkek kerülhetnek fel a listára.

Úgy néz ki, a hírügynökség a 2017-es bika piac óta elismerte, hogy a bitcoin valóban egy említésre méltó pénznem, amelynek nemcsak ára, de hírértéke is van. Egészen pontosan 2017. november 29-e óta jut hely a vezető kriptopénznek:

Forrás: MTI hírarchívum 1988-.

Bár ekkor még csak az első bekezdésben került megemlítésre, mekkora sikereket ért el akkoriban. Az árfolyamról 2017. december 6-a óta számol be rendszeresen az MTI:

Forrás: MTI hírarchívum 1988-.

A magyar hírügynökség először 2013. december 13-án írt a bitcoinról az “Az európai bankfelügyelet a virtuális pénzek veszélyeire figyelmeztet” című közleményükben. Nem sokkal ezután, 2014 februárjában pedig lehozták a Magyar Nemzeti Bank “virtuális pénzekkel” kapcsolatos figyelmeztetését is.

Látható tehát, hogy mindezen tények ellenére, 4 évvel a kockázatokra felhívó cikkek megjelenése után a bitcoin képes volt bizonyítania, hogy a hivatalos szervek érvei szinte teljesen alaptalanok.

Olyannyira, hogy az euróval, a dollárral, a nyersolajjal, valamint a legnagyobb vállalatokkal és bankokkal említik egy bejegyzésben.

Ez a fajta hozzáállás jól mutatja, hogy a bitcoinra nem érdemes többé “viccpénzként” tekinteni – mint ahogyan számos kritikus hivatkozik rá.

A Magyar Távirati Iroda Európa egyik legrégibb és egyik legnagyobb hírügynöksége: 1881. március 1-én kezdte meg működését.

Olvastad már? Bitcoin vs. Libra: A célok és technológiai különbségek

Ma naponta nagyjából 500-600 hírt adnak ki, amelyek a magyar média jelentős híranyagforrásainak számítanak.


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂