A Dapper Labs blokkolta az orosz felhasználókat

-

A Flow blokklánc fejlesztő Dapper Labs felfüggesztette az orosz felhasználókat, miután az Európai Unió új szankciókat vezetett be Oroszország és állampolgárai ellen.

A cég kifejtette, hogy mivel a fizetési partnere az uniós szabályozás hatálya alá tartozik, a Dapper utasítást kapott, hogy korlátozza ezeket a számlákat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az október 6-án bejelentett, Oroszországgal szembeni legújabb uniós szankciók teljes tilalmat írnak elő a kriptotárcák, számlák és letétkezelési szolgáltatások nyújtására, függetlenül az eszközök összértékétől.

A szankciók bejelentését követően a Dapper kijelentette, hogy az Oroszországgal kapcsolatban álló számlák többé nem adhatnak el, nem vásárolhatnak vagy ajándékozhatnak NFT-ket, nem vehetnek fel pénzt a számlájukról, és nem növelhetik az egyenlegüket.

„Mostantól tilos bármilyen értékű kriptotárca-, számla- vagy letétkezelési szolgáltatást nyújtani az Oroszországgal kapcsolatban álló felhasználóknak, függetlenül a tárcaegyenleg mértékétől.”

A cég felvázolta, hogy mivel a fizetési feldolgozó és letétkezelő partnere az uniós szabályozás hatálya alá tartozik, a Dapper utasítást kapott, hogy az uniós jog alapján vezesse be a korlátozásokat ezekre a számlákra.

„A Dapper azonban nem zárta le a számlákat. Az intézkedések által érintett felhasználók továbbra is hozzáférhetnek és megtekinthetik NFT-jeiket. Ezen túlmenően, függetlenül ettől az új szabályozástól, az érintett felhasználó által korábban vásárolt NFT-k továbbra is az adott felhasználó tulajdonában maradnak.”

Azzal, hogy a Dapper követte az oroszok hozzáférésének megakadályozására vonatkozó utasításokat, ez egy újabb olyan esetet jelent, amikor egy kriptovalutával kapcsolatos vállalatnak engednie kellett a szabályozói nyomásnak, hogy elkerülje a megfelelési problémákat, hasonlóan az augusztusi Tornado Cash kriptomixer esetéhez.

A Twitteren több felhasználó kritizálta a Dapper-t a lépés miatt, mivel azzal érveltek, hogy ez a blokklánc-technológia cenzúrának ellenálló felfogása ellen dolgozik.

„Ha befagyasztod a fiókokat, akkor aktívan cenzúrázol egy olyan iparágban, amelyet a cenzúraellenességre építettek fel.”

Válaszul EIDumboTS, aki azt állítja, hogy a Dapper alkalmazottja, megismételte, hogy a céget „utasították”, hogy ezt az intézkedést tegye meg az orosz fiókokkal kapcsolatban, és ezért meg volt kötve a keze ebben a helyzetben.

A Dapper egy központosított cég, amelynek székhelye a kanadai Vancouverben található, és amelynek bejelentett értékelése 7,6 milliárd dollár.

A Flow blokklánc mellett a Dapper számos népszerű NFT-projektet indított, köztük az NBA Top Shot, az NFL All Day és a Crypto Kitties projekteket.

Olvastad már? Cosmos (ATOM) erőt gyűjt vagy zuhanásnak indul?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!