Nagyot esett az NFT-piac forgalma

-

2022 januárjának végén az NFT szektor 4,77 milliárdos forgalmat könyvel el, azóta viszont minden hónapban egyre csökken ez az érték.

Szeptemberben már csak 550 millió dollárnyi volumen jött össze, ez 88%-kal van a januári érték alatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel összefüggésben a Google keresési trendjei között a 100-as januári értékkel tetőző NFT kulcsszó szintén 88%-kal kisebb, mindössze 12-es értéket ért el a listán.

Az NFT szektor népszerűségének hihetetlen növekedése 2021 végére elsőként juttatta a keresőlisták élére az NFT kifejezést, de szeptember utolsó hetére ez a felhajtás gyakorlatilag eltűnt, ez derül ki a Google Trends adataiból.

A legtöbben Kínában keresnek rá erre, majd Hong Kong, Szingapúr, Nigéria és Tajvan következik a sorban.

Május volt az a hónap, amikor még egy milliárd dollár fölötti forgalmat generáltak a tokenek, egészen pontosan 3,18 milliárdos volument.

A nyár megérkeztével azonban jelentős csökkenés következett, és júniusra, júliusra egészen 879 illetve 682 millióig esett az adásvétel összértéke.

Augusztusban és szeptemberben pedig ennél is lejjebb ment, így 88%-kal kisebb a szektor forgalma, mint a nyolc hónappal ezelőtti csúcs idején.

Október első hetét elhagyva a számláló most 105 millió dolláron áll, a statisztikák szerint pedig a legnépszerűbb kollekció a Bored Ape Yacht Club, amely 30 millió dollár körüli forgalmat tapasztalt.

Ez az összeg 37%-kal van a szeptemberi érték alatt. A Cryptoslam.io számaiból azt is láthatjuk, hogy a másik népszerű projekt, a Cryptopunks 23,49 milliós volument ért el eddig, ez egyelőre 12%-kal van az előző 30 napos periódus fölött.

A jól teljesítő újoncok között van a QQL MintPass kollekciója, amely 27,8 millió dollárnyi eladást ért el, ezt viszont egyelőre nincs mihez viszonyítani, mivel az előző hónapban még nem volt kereskedhető.

Vannak projektek, amelyek akár három számjegyű növekedést is tapasztaltak a múlt hónaphoz képest.

A Renga, a Gods Unchained, az Ethereum Name Service és az NFL All Day a nagy nyertesek közé kerültek.

Az Ethereum blokkláncon zajlik le az adásvételek többsége, a teljes forgalomból 346 millió dollárnyit itt bonyolítottak.

A Solana hálózat van a második helyen, 114,3 millióval, a dobogó harmadik helyét pedig a Flow birtokolja, 20 millióval. Említésre méltó még az ImmutableX 19 milliós volumene is. Bár az Ethereum továbbra is dominálja a piacot, az eladások számai változékonyságot mutatnak.

Az Ethereumon 21%-kal esett az értékesítés, a Solana viszont 109%, a Flow pedig 40% erősödést tapasztalt.

Az ImmutableX hálózatán végbement tokeneladások 125%-kal haladják meg a múlt havi értéket.

A legnépszerűbb kollekciók közül kettő is a Yuga Labs csapatától érkezett, a BAYC és az Otherdeeds generálták a legnagyobb forgalmat.

A két legdrágább token a BAYC kollekcióból származik, a rekordot 1,03 millió dolláros vételárral állította be egy majom-profilkép, a második legdrágább token pedig 350 ezer dolláros áron cserélt gazdát, ezzel vezetik az előző harminc nap statisztikáját.


Olvastad már? A Dapper Labs blokkolta az orosz felhasználókat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!