A Crypto Fear and Greed Index az egekbe szökött

-

A befektetői hangulat egyik legfontosabb mérőszáma, a Crypto Fear & Greed Index jelenleg erős bikás hangulatot és fokozott kockázatvállalási kedvet jelez a befektetők körében.

A Crypto Fear & Greed Index 79-re emelkedett, ami a legmagasabb szintet jelenti 2021 novembere óta, amikor a Bitcoin 69.000 dollár feletti történelmi csúcsra emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az index 0 és 100 között mozog, és a Bitcoin és más vezető kriptovaluták piaci hangulatát elemzi.

Olyan mutatókat vesz figyelembe, mint a piaci lendület, a volatilitás, a volumen és a közösségi média aktivitás.

Az 50 és 74 közötti értékek „kapzsiságot” jelentenek, míg a 75 feletti értékek „extrém kapzsiságot”.

A magasabb szám azt jelenti, hogy a befektetők annál bizakodóbbak a Bitcoinnal kapcsolatban. Kedd óta az index extrém kapzsiságot mutat, ami egy lehetséges piaci korrekcióra utal.

Az 50 alatti értékek jellemzően „félelmet” vagy óvatos hangulatot jeleznek a befektetők körében.

Az elemző kiemeli, hogy a mai „szélsőséges kapzsiság” miben különbözik a 2021-es évtől

A kiugrás azután következett be, hogy a Bitcoin kedden 50 000 dollár fölé emelkedett, amit a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) befektetéseinek megugrása hajtott. A kriptovaluta piac 24 óra alatt több mint 3,5%-kal nőtt, elérve az 1,,87 milliárd dollárt.

Az FxPro vezető piaci elemzője, Alex Kuptsikevich szerint a piac áttörte januári csúcsát, és jelenleg 2022 áprilisa óta a legmagasabb szinten áll.

„A Bitcoin visszaugrott a 2022 végére emlékeztető szintekre, azonban ennek az emelkedésnek a dinamikája figyelmet érdemel” – tette hozzá.

„A viselkedése a 2020-ban és 2021 végén megfigyelt mintákat idézi. Nevezetesen, a kriptopénz Fear and Greed Indexe a korábbi csúcsokat tükrözi, ami ismerős hangulatot jelez”.

„Noha utoljára 2021 végén láttunk ilyen indexmagasságokat, az egy elhúzódó emelkedő trend végét jelentette, amelyet kripto visszaesés követett” – tette hozzá.

Miközben hasonlóságok vannak a múltbeli túlvett állapotokkal, a jelenlegi forgatókönyv különbözik.

Ez az első kiugrás az „extrém kapzsiságba” a medvepiac után, hasonlóan a korai FOMO fázishoz 2020 közepén, ami egy éves ralit előzött meg.

A kriptoalapok befektetései 1,1 milliárd dollárral ugrottak meg az elmúlt héten

A befektetési lendület az új kibocsátóknál erősnek tűnik. A CoinShares hétfőn arról számolt be, hogy a múlt héten jelentősen, 1,1 milliárd dollárral nőttek a kripto alap befektetések, az előző heti 0,7 milliárd dolláros beáramlást követően.

A Bitcoinba történő heti befektetések 1, 08 milliárd dollárral emelkedtek, az Ethereum 17 millió dollárral, a Cardano 6 millió dollárral, a Solana pedig mindössze 0,1 millió dolláros szerény emelkedést produkált.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezenkívül a BlackRock és a Fidelity spot Bitcoin ETF-jei bekerültek a januárban a legnagyobb beáramlást elérő 10 alap közé.

Az idei évben eddig összesen 2,7 milliárd dollárnyi beáramlást tapasztaltak a kriptoalapok, így a teljes kezelt vagyon 59 milliárd dollárra emelkedett, ami a legmagasabb szint 2022 eleje óta.


Olvastad már? A Ripple vezetősége megkérdőjelezte a tőzsdefelügyelet hozzáértését

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!