A Coinbase válaszolt a SEC vádjaira

-

Brian Armstrong, a Nasdaq-on jegyzett kriptovaluta tőzsde, a Coinbase vezérigazgatója, kedden a Twitteren reagált az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a SEC által indított perre, amelyet a tőzsde ellen indítottak.

Nem regisztrált nemzeti értékpapír tőzsdének, brókernek és elszámolóháznak tekintik a tőzsdét, valamint nem regisztrált értékpapírok értékesítésével kapcsolatban a staking-szolgáltatási programjával összefüggésben.

„A mai napon az SEC által indított perrel kapcsolatban, büszkék vagyunk, hogy az iparágat képviseljük a bíróságon, hogy végre tisztázódjanak a kriptós szabályok. Nincs lehetőség az előzetes regisztrácós útra – próbáltuk, többször is -, ezért nem listázunk értékpapírokat. Az áttekintés alatt lévő eszközök túlnyomó többségét elutasítjuk.”

A Coinbase hasonlóan nyilatkozott már márciusban, miután értesítést kapott a SEC-től, hogy próbáltak regisztrálni az intézménynél, de az értékpapír-felügyelet nem engedte a kriptocégeknek a regisztrációt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezen felül Armstrong rámutatott keddi tweetjében, hogy az SEC és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ellentmondásos nyilatkozatokat tettek, és még abban sem értenek egyet, hogy mi minősül értékpapírnak és mi minősül árucikknek.

Az két szabályozó hatóság közötti fő vita egyik kulcstémája az ether (ETH) besorolása.

Míg az SEC elnöke, Gary Gensler szerint a bitcoin kivételével az összes kriptovaluta token értékpapírnak számít, addig a CFTC elnöke, Rostin Behnam azt állítja, hogy a második legnagyobb kriptovaluta inkább árucikk.

„Az Amerikai Kongresszus új jogszabályokat vezet be a helyzet rendezésére, és a többi ország is egyértelmű szabályokat hoz létre, hogy támogassa ezt a technológiát. Az SEC ehelyett, hogy egyértelmű szabálykönyvet tenne közzé, kényszerítő intézkedésekkel él, amelyek károsítják Amerikát. Tehát ha a bíróságok segítségére van szükségünk a tisztázáshoz, legyen így.”

Armstrong elmondta, a SEC felülvizsgálta a vállalkozásukat, és lehetővé tette számukra, hogy 2021-ben nyilvános vállalattá váljanak.

Miután a felügyelet bejelentette intézkedését a Coinbase ellen, sokan a közösségi médián keresztül bírálták az SEC-t a kriptoipar szabályozásának visszásságai miatt.

A szenátor Bill Hagerty szerint a SEC fegyverként használja szerepét, hogy elpusztítsa az iparágat.

Az engedélyezett nyilvános listázás után érthetetlen, hogy miért nem lehet regisztrálni a tőzsdét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Cynthia Lummis szenátor pedig úgy vélekedett, hogy a SEC nem biztosított lehetőséget a kriptotőzsdék regisztrálására, és még ennél is komolyabb probléma, hogy nem nyújtott megfelelő jogi útmutatást arra vonatkozóan, mi különbözteti meg az értékpapírt az árucikktől.

A Coinbase elleni vádemelés előtt egy nappal az SEC 13 pontban emelt vádat a Binance és annak vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) ellen.

Emellett a hatóság sürgős intézkedési kérelmet nyújtott be, hogy befagyaszthassa az amerikai lakosok pénzeszközeit a tőzsdén.


Olvastad már? Az ADA decentralizációs statisztikái a Bitcoinnal összehasonlítva

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!