Folytatódik a Kim Kardashian és Mayweather elleni per

-

Egy szövetségi bíró tavaly ugyan elutasította a pert, azonban az ügyben eljáró amerikai körzeti bíró, Michael Fitzgerald most ismét lehetőséget adott a felpereseknek, hogy lépéseket tegyenek a hírességek ellen.

Az ügyet eredetileg 2022 januárjában indították a celebek ellen, mivel állítólag egy „pump and dump” sémát népszerűsítettek. A kaliforniai szövetségi bíróság elutasította a pert 2022 decemberében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Michael Fitzgerald körzeti bíró azonban most, 2022. június 6-án, úgy döntött, hogy nem veti el a felperesek vádjait a valóságshow sztár Kardashian és a bokszbajnok Mayweather ellen, akik szerepet vállaltak az EMAX token 2021-es népszerűsítésében.

A bíró módosította a 162 oldalas panaszt, amelyben Kardashian, Mayweather és az NBA sztár Paul Pierce ellen fogalmazták meg azt a vádat, hogy eltitkolt megegyezésekkel profitáltak a rajongók rovására, olyan befektetési lehetőséget hirdetve, amely mögött nincs valós üzleti terv.

Forrás: Thomson Reuters

Fitzgerald bíró szerint a kriptovaluták népszerűsítése fizetett, de eltitkolt módon becstelen és ezáltal tisztességtelen gyakorlat.

Azonban arra is figyelmeztetett, hogy az ügyvédeknek meg kell magyarázniuk, hogyan befolyásolta a hírességek közreműködése a tokenek árát.

Sean Masson, a felperesek ügyvédje szerint a megtévesztő ajánlások voltak az Emax üzleti modellje, mivel eleve a vásárlásból juthattak csak pénzhez az alapítók.

Kardashian 2021 júniusában népszerűsítette az EMAX tokent egy Instagram posztban, míg Mayweather ugyanebben a hónapban az EMAX logóját viselte boxmeccsén a YouTube sztár Logan Paul ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az EthereumMax whitepaperje szerint az EthereumMax hidat képez a közösségi tokenek és a jól ismert alapvető kriptopénzek között, bár semmi köze nincs az Ethereumhoz.

2022 októberében az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet vádolta meg Kardashiant jogellenes kriptovaluta-népszerűsítéssel.

Kim akkor beleegyezett, hogy 1,26 millió dolláros bírságot fizet a részvételéért az EMAX népszerűsítésében.

Olvastad már? A Binance CEO valami rendkívül felületes ügy mögött

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!