Folytatódik a Kim Kardashian és Mayweather elleni per

-

Egy szövetségi bíró tavaly ugyan elutasította a pert, azonban az ügyben eljáró amerikai körzeti bíró, Michael Fitzgerald most ismét lehetőséget adott a felpereseknek, hogy lépéseket tegyenek a hírességek ellen.

Az ügyet eredetileg 2022 januárjában indították a celebek ellen, mivel állítólag egy „pump and dump” sémát népszerűsítettek. A kaliforniai szövetségi bíróság elutasította a pert 2022 decemberében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Michael Fitzgerald körzeti bíró azonban most, 2022. június 6-án, úgy döntött, hogy nem veti el a felperesek vádjait a valóságshow sztár Kardashian és a bokszbajnok Mayweather ellen, akik szerepet vállaltak az EMAX token 2021-es népszerűsítésében.

A bíró módosította a 162 oldalas panaszt, amelyben Kardashian, Mayweather és az NBA sztár Paul Pierce ellen fogalmazták meg azt a vádat, hogy eltitkolt megegyezésekkel profitáltak a rajongók rovására, olyan befektetési lehetőséget hirdetve, amely mögött nincs valós üzleti terv.

Forrás: Thomson Reuters

Fitzgerald bíró szerint a kriptovaluták népszerűsítése fizetett, de eltitkolt módon becstelen és ezáltal tisztességtelen gyakorlat.

Azonban arra is figyelmeztetett, hogy az ügyvédeknek meg kell magyarázniuk, hogyan befolyásolta a hírességek közreműködése a tokenek árát.

Sean Masson, a felperesek ügyvédje szerint a megtévesztő ajánlások voltak az Emax üzleti modellje, mivel eleve a vásárlásból juthattak csak pénzhez az alapítók.

Kardashian 2021 júniusában népszerűsítette az EMAX tokent egy Instagram posztban, míg Mayweather ugyanebben a hónapban az EMAX logóját viselte boxmeccsén a YouTube sztár Logan Paul ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az EthereumMax whitepaperje szerint az EthereumMax hidat képez a közösségi tokenek és a jól ismert alapvető kriptopénzek között, bár semmi köze nincs az Ethereumhoz.

2022 októberében az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet vádolta meg Kardashiant jogellenes kriptovaluta-népszerűsítéssel.

Kim akkor beleegyezett, hogy 1,26 millió dolláros bírságot fizet a részvételéért az EMAX népszerűsítésében.

Olvastad már? A Binance CEO valami rendkívül felületes ügy mögött

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!