A Circle visszakapta a Silicon Valley Banknál beragadt 3,3 milliárd dollárját

-

A bajba került Silicon Valley Bank a hivatalos információk alapján 3,3 milliárd dollárt kezelt a Circle pénzéből, amelyet a cég az USDC stablecoin fedezeteként tartott, és a múlt héten a Circle nem tudott hozzáférni ehhez az összeghez.

A hírek hatására a token elvesztette a dollárhoz való rögzítettségét, és az USDC a piaci részesedésének jelentős részét elvesztette, a rivális USDT javára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jeremy Allaire, a Circle ügyvezetője viszont bejelentette, hogy a vállalat hozzáfért az SVB-nél tartott pénzéhez, mind a 3,3 milliárd dollárhoz.

Allaire a Bloombergnek adott interjút 14-én, és ebben mondta el, hogy reménykedtek abban, hogy ha nem is a teljes összeget, de szinte az összes pénzt sikeresen vissza tudják szerezni a bedőlt banktól.

Mikor nyilvánosságra került, hogy az SVB több milliárd dollárt kezelt a Circle megbízásából, és ez a pénz az USDC stablecoin fedezeteként szolgált, a piac bepánikolt, a token pedig elvesztette a dollárhoz való kötöttséget.

Az első eladási hullám, és a hozzá kapcsolódó visszaváltási aktivitás miatt a token árfolyama is nagyot esett, valamint a piaci részesedése is jelentős mértékben zsugorodott.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USD gyengélkedésével egy időben a Tether stablecoinja, az USDT kismértékű növekedést tapasztalt a piaci részesedésében, nagyjából 1%-os erősödéssel 73,03 dollárra nőtt a kapitalizációja.

Az USDC esetében a fedezetként tartott pénz ideiglenes elérhetetlensége viszont ahogy láttuk, sokkal nagyobb hatással járt.

Még akkor is így van ez, ha az esetben érintett 3,3 milliárd dollár mindössze 8%-át teszi ki az USDC stablecoin fedezeteként szolgáló tartalékoknak, legalábbis ez derül ki a Circle március másodikán publikált jelentéséből.

Az akkor kiadott beszámolóból kiderül, hogy az USDC több, mint 100%-os fedezeti aránnyal rendelkezik.

A fedezet 80%-át USA T-Bill értékpapírban, egyfajta államkötvényben tartják, amelyre az Egyesült Államok vállal közvetlen garanciát, hatalmas likviditással rendelkezik, és az egész világon az egyik legbiztonságosabbnak tartott befektetési formaként tartják számon.

zeta

Olvastad már? A bankcsődök miatt leminősítették az amerikai bankszektort

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!