A Circle visszakapta a Silicon Valley Banknál beragadt 3,3 milliárd dollárját

-

A bajba került Silicon Valley Bank a hivatalos információk alapján 3,3 milliárd dollárt kezelt a Circle pénzéből, amelyet a cég az USDC stablecoin fedezeteként tartott, és a múlt héten a Circle nem tudott hozzáférni ehhez az összeghez.

A hírek hatására a token elvesztette a dollárhoz való rögzítettségét, és az USDC a piaci részesedésének jelentős részét elvesztette, a rivális USDT javára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jeremy Allaire, a Circle ügyvezetője viszont bejelentette, hogy a vállalat hozzáfért az SVB-nél tartott pénzéhez, mind a 3,3 milliárd dollárhoz.

Allaire a Bloombergnek adott interjút 14-én, és ebben mondta el, hogy reménykedtek abban, hogy ha nem is a teljes összeget, de szinte az összes pénzt sikeresen vissza tudják szerezni a bedőlt banktól.

Mikor nyilvánosságra került, hogy az SVB több milliárd dollárt kezelt a Circle megbízásából, és ez a pénz az USDC stablecoin fedezeteként szolgált, a piac bepánikolt, a token pedig elvesztette a dollárhoz való kötöttséget.

Az első eladási hullám, és a hozzá kapcsolódó visszaváltási aktivitás miatt a token árfolyama is nagyot esett, valamint a piaci részesedése is jelentős mértékben zsugorodott.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az USD gyengélkedésével egy időben a Tether stablecoinja, az USDT kismértékű növekedést tapasztalt a piaci részesedésében, nagyjából 1%-os erősödéssel 73,03 dollárra nőtt a kapitalizációja.

Az USDC esetében a fedezetként tartott pénz ideiglenes elérhetetlensége viszont ahogy láttuk, sokkal nagyobb hatással járt.

Még akkor is így van ez, ha az esetben érintett 3,3 milliárd dollár mindössze 8%-át teszi ki az USDC stablecoin fedezeteként szolgáló tartalékoknak, legalábbis ez derül ki a Circle március másodikán publikált jelentéséből.

Az akkor kiadott beszámolóból kiderül, hogy az USDC több, mint 100%-os fedezeti aránnyal rendelkezik.

A fedezet 80%-át USA T-Bill értékpapírban, egyfajta államkötvényben tartják, amelyre az Egyesült Államok vállal közvetlen garanciát, hatalmas likviditással rendelkezik, és az egész világon az egyik legbiztonságosabbnak tartott befektetési formaként tartják számon.

zeta

Olvastad már? A bankcsődök miatt leminősítették az amerikai bankszektort

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!