A Circle stablecoinját fogja használni a BlackRock az intézményi utalásaihoz

-

Az USDC stablecoin kibocsátója, a Circle együttműködésbe kezdett a BlackRock vállalatával, hogy ez utóbbi intézményi alapjának az utalásait stablecoin segítségével bonyolítsák le.

A Circle április 11-én jelentette be, hogy a BlackRock USD Institutional Digital Liquidity fund (BUIDL) az USDC stablecoinnal fog működni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az USDC okosszerződése lehetővé teszi, hogy a BUIDL részvényeket fennakadás nélkül küldjék máshová, miután a másodlagos piacokon átváltották USDC-re.

Mivel pedig az USDC a nap 24 órájában működik, a befektetők számára is korlátlanul nyitva áll a lehetőség, hogy azonnal beszálljanak a piacra, amikor csak szeretnék.

A BUIDL alapot idén márciusban indította el a BlackRock, és az Ethereumon működik, lehetővé téve, hogy a befektetők tokenizálás segítségével jussanak hozamhoz.

A befektetők részvényeket vásárolhatnak, az alap maga pedig különböző befektetéseket hajt végre a befolyt pénzből, például államkötvényeket vásárol.

Az alapot azért nevezik digitális tokenizált alapnak, mert teljesen digitálisan létezik, az Ethereumon működik, és ténylegesen egy ERC20 token, a BUIDL formájában lehet megvásárolni.

Ez az első tokenizált alap, amelyet a BlackRock elindított, és a cég második próbálkozása a kriptoiparban, hiszen az általuk futtatott IBIT bitcoin ETF a legnépszerűbbnek számít az amerikai piacon.

Jeremy Allaire, a Circle ügyvezetője elmondta, a valódi pénzeszközök tokenizációja egy izgalmas, terjedőfélben lévő technológia.

„Mikor ilyen pénzeszközöket tokenizálunk, hatalmas problémát tudunk kiküszöbölni. Az USDC lehetővé teszi, hogy a befektetők gyorsan, költséghatékonyan, és fennakadás nélkül mozgathassák a pénzüket.”

A kriptopiacon mára a BlackRock a legnagyobb játékosok közé tartozik, az általuk futtatott bitcoin ETF 266 ezer bitcoint kezel, 18,5 milliárd dollár értékben.

Az IBIT az első között indult el idén januárban, miután a tőzsdefelügyelet zöld utat adott a cég kérvényének.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Circle és a BlackRock együttműködése már korábban megkezdődött, a két cég először 2022-ben dolgozott együtt, mikor a BlackRock részt vett a Circle Reserve Fund kezelésében.

A cég a stablecoinja mögötti fedezetet a jogszabályok által szabályozott alapban tárolja, 20% készpénz és 80% rövid lejáratú államkötvény formájában, amelyet a BlackRock Advisors igazgat, mint portfólió-kezelő.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Érdekes táncot lejt a Bitcoin, de már csak pár nap van a felezésig

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!