A Celsius 2023 vége előtt megkezdené a hitelezők visszafizetését

-

A bajba jutott Celsius jogerős bírósági jóváhagyást kér egy szerkezetátalakítási tervhez, amely 2023 vége előtt megkezdené a hitelezők visszafizetését.

A bajba jutott kriptohitelező Celsius Network elmondta a bírónak, hogy tervezi, hogy az év végéig elkezdi törleszteni az ügyfeleit, egy október 2-i meghallgatás közepette, amelyen az átszervezési tervének jóváhagyását kérik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A New York-i jóváhagyási meghallgatáson tett nyitóbeszédében a Celsius jogi képviselője, Christopher Koenig elmondta, hogy a „NewCo” névre keresztelt új vállalat 450 millió dolláros kezdőtőkével fog kilépni az eljárásból.

Egy szeptember 29-én benyújtott bejelentésből kiderül, hogy a Celsius azt tervezi, hogy részben 2,03 milliárd dollárnyi Bitcoinnal és Etherrel, az új vállalat részvényeivel fizeti ki hitelezőit.

A NewCo mögött egy Fahrenheit LLC nevű konzorciumba tömörült cégcsoport áll, amely a bányászati és staking üzletágat fogja irányítani.

Az ügyben eljáró bíró, Martin Glenn jelenleg mérlegeli, hogy jóváhagyja-e a Celsius szerkezetátalakítási tervét. A tervet a biztonsági szabályozóknak is jóvá kell hagyniuk.

Annak ellenére, hogy a támogató szavazatok elsöprő többsége megszavazta, a beszámolók szerint néhány hitelező megtámadta a tervet.

Celsius
A Celsius terv legfontosabb elemei Forrás: stretto.com

„Az adósok olyan tervvel érkeznek a jóváhagyáshoz, amelyet a szavazati joggal rendelkező számlatulajdonosok több mint 95%-a támogat mind számban, mind dollárban kifejezve” – áll a Celsiusnak a jóváhagyási meghallgatáson benyújtott beadványában.

Ha a Celsius tervét jóváhagyják, akkor ez lenne az egyik első 2022-es bukott kriptoplatform, amelyet a 11. fejezet szerinti csődeljárás során sikerült újraéleszteni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Celsius ügyfelei azóta várják, hogy kárpótolják őket, amióta a vállalat 2022 júniusában leállította a kifizetéseket a Terra ökoszisztéma összeomlását követően.

Olvastad már? Az új GambleFi token előértékesítése már több, mint 348.000 dollárt gyűjtött

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!