Az Orosz bankvezér véleménye a SWIFT rendszerről

-

Az Oroszországi VTB Bank vezérigazgatója, Andrei Kostin, határozott véleményt fogalmazott meg a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) rendszerrel és a dollár használatának fegyverként történő alkalmazásával kapcsolatban.

Kostin szerint itt az ideje, hogy a SWIFT-nek „ki kell halnia”, mivel az Egyesült Államok fellépései és a dollár használata aggodalmakat kelt más országokban is, akik alternatív megoldásokat keresnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SWIFT, mint a világbankrendszer egyik alapvető üzenetküldő protokoll szolgáltatója, számos ország és bankrendszer számára kulcsfontosságú a nemzetközi pénzügyi tranzakciók lebonyolításában.

Andrei Kostin, a VTB Bank vezetője, Oroszország második legnagyobb bankjának irányítója, úgy véli, hogy itt az ideje megváltoztatni ezt a rendszert.

A véleménye szerint a SWIFT rendszernek „ki kell halnia”, ha az országok és bankok szeretnének kivonulni a dollár függőségéből.

Kostin hangsúlyozta, hogy ehhez más országoknak is cselekedniük kell, nem csupán Oroszországnak.

Az Orosz Bankvezér az International Banking Forumon elmondta, hogy a SWIFT-rendszert új megoldásokkal kell felváltani.

Az ilyen változásoknak minden résztvevő országban megtörténhetnek, és ehhez összehangolt erőfeszítésekre van szükség.

Kostin ugyanakkor azt is kifejtette, hogy az Egyesült Államok által alkalmazott dollár fegyverként történő használata és az euró használata is hatással van más országokra.

A világ többi részének országai lassan, de biztosan elkezdik csökkenteni a dollár használatát, és alternatívákat keresnek, például a saját nemzeti valutáikat.

Kostin ezzel kapcsolatban kijelentette:

„Az amerikaiak keményen használták a dollárt, és az eurót használták az európaiak, ami befolyásolta sok ország gondolkodását. Felismerték, hogy ők lehetnek a következők.”

Az Oroszország elleni nyugati szankciók miatt az ország már elkezdte nemzeti valutában történő kereskedelemre való áttérést a más országokkal.

Emellett Oroszország aktívan keresi a SWIFT-rendszert alternatívák között. Az orosz pénzügyminiszter, Anton Sziluanov, például azt mondta a Moszkvai Pénzügyi Fórumon, hogy a BRICS csúcstalálkozón a SWIFT-rendszer alternatívájának létrehozását fogják megvitatni.

A SWIFT rendszere korábban az orosz bankrendszer világtól való elszigetelésének eszközeként szolgált. 2022 márciusában hét orosz bankot vágtak ki a rendszerből, majd ezt az intézkedést más hitelintézetekre is kiterjesztették.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az előzőek alapján tehát az látható, hogy Andrei Kostin álláspontja szerint a SWIFT-nek változnia kell, és az országoknak alternatív megoldásokat kell találniuk, hogy csökkentsék a dollár függőségüket a nemzetközi pénzügyi tranzakciókban.

Az Orosz Bankvezér szerint a változás lehetőséget teremt más országok számára is, hogy kivonuljanak a dollár használatából, és megtalálják saját útjaikat a nemzetközi pénzügyek területén.


Olvastad már? A bálnák mindenképpen részt vesznek az Ethereum staking partin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!