A Calibra vezetője szerint a bitcoin csupán digitális arany

-

David Marcus, a libra kriptotárcájának, a Calibrának a vezetője elmondta, hogy a bitcoin csupán az arany digitális verziója, így nem lehet valutaként tekinteni rá.
A CNBC november 6-ai cikke szerint a Calibra főnöke úgy véli, a bitcoin nem jó csereeszköz.

A bitcoin digitális arany, nem valuta

Marcus a New Yorkban megrendezett New York Times DealBook Konferencián tartott beszédet, ahol egyéb témák mellett beszélt a Facebook libra nevű stabilkoinjáról, amely jelentős törvényhozói ellenállásba ütközött.
Amikor a bitcoinról kérdezték azt felelte, hogy az első számú digitális valuta lényegében az arany digitális megfelelője.
Marcus a következőt mondta:

„Szerintem a bitcoin nem egy valuta. Az árfolyamingadozások miatt nem túl jó csereeszköz. Úgy tekintek rá, mint a digitális aranyra.”

A Calibra vezetője szerint a bitcoin árfolyam-ingadozásai jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek ne valutaként használják.
Így a vezető virtuális valuta nem jelent veszélyt, ugyanis „teljesen független a piac többi részétől.
Az ítélet ugyan nem született meg arról, hogy a bitcoin vagyontárolási vagy csereeszköz lenne-e, de számos kommentátor (mint a Twitter-vezérigazgató Jack Dorsey) elmondta, hogy az első számú kriptopénz a kedvence, mivel ez az internet saját valutája.
A bitcoin máris nagy mértékben elterjedt olyan helyeken, amelyeket gazdasági válság súlyt. Emellett a nemzetközi tranzakciók körében is népszerű, főleg az olyan országban, ahol szigorú tőkeirányítási szabályok vannak érvényben.
Marcus megjegyzései továbbá meglehetősen ironikusak lehetnek, ugyanis sokak szerint a libra egy jól elzárt kert, melyet pár magáncég irányít. A bitcoin ezzel szemben egy (kvázi megváltoztathatatlan) megegyezés alapú hálózaton fut.

A törvényhozók továbbra is a libra fejét akarják

Marcus szerint a bitcoin csupán digitális arany. Mindeközben az Európai Unió az olyan kriptopénzek betiltását tervezi, mint a libra, ugyanis „túl kockázatosak.”
A Reuters cikke szerint az Európai Unió javasolná az Európai Központi Bank (EKB) számára egy digitális valuta megalkotását.
Nemrég az EU öt tagállama, köztük Franciaország és Németország is megalkotott egy libraellenes koalíciót, amely szinte ellehetetlenítené a libra működését az Unióban.
A koalíció Bruno Le Maire francia miniszterelnök álláspontját követi, aki felesküdött arra, hogy nem engedi a Facebook kriptopénzének fejlesztését Európában.
Forrás: btcmanager.com
Kiemelt kép: Adam Tinworth

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!