A kriptopénzalapú kereskedelem ismét növésnek indult. A Chainalysis blokkláncelemző cég adatai azt mutatják, hogy jelentősen emelkedett a forgalom az év első felében.

A pozitív változás egybeesik a piac helyreállásával, amely az elhúzódó kriptotél után történt.

Egy depresszív 2018 után a kriptopénzalapú kereskedelem ismét növekedésnek indult 2019-ben.

A New York-i székhelyű Chainalysis szerint a 16 különböző kereskedelmi szolgáltató forgalma 65%-ot emelkedett január és július között. Ez idő alatt a bitcoin árfolyama is megtriplázódott, 12 000 dollárra.

Az idei pozitív irány szembemegy a tavalyival, amikor a Chainalysis a bitcoinhoz köthető forgalom csökkenését tapasztalta. A cég 2019-es kutatása nemcsak a bitcoinalapú vásárlásokat, hanem a bitcoin cash-, litecoin- és a tethervásárlásokat is követi. A kutatás szerint ezeket a kriptopénzeket szerencsejátéktól fűvásárlásáig sokféle dologra használják.

Kim Grauer, a Chainalysis közgazdásza szerint a forgalom növekedése azt jelzi, hogy az emberek jobban bíznak a kriptóban. A kereskedelemben használt kriptopénz továbbra is kevés, de a januári, napi 3 millió dolláros forgalomról átlagos 5,5 millió dolláros napi forgalomra emelkedett júliusban.

A forgalom tovább növekedhet azzal, hogy a Bitpayhez hasonló platformok a bitcoin mellett bitcoin cash és egyéb kriptopénzalapú fizetést is elfogadnak.

A cég évente több mint 1 milliárd dollárnyi tranzakciót dolgoz fel, most pedig további növekedésre számítanak az ether és a ripple támogatásával.

A lassú tranzakciók hátráltatják a terjedést

A különböző kriptopénzek sok mindenben eltérnek egymástól. A szerző szerint a különböző hátrányok jelentős akadályt képeznek a kriptofizetések terén.

Például egy bitcointranzakció visszaigazolása akár egy órába is telhet, így nem lehet besétálni egy üzletbe venni egy kávét és távozni. (Érdemes persze megjegyezni, hogy a valóságban a kártyás fizetések sem valósulnak meg azonnal).

A különböző digitális eszközök áringadozása is jelentős hátráltató tényező, a fogyasztók és az üzletek is tartanak ettől.

Ugyanakkor a kutatók megfigyelték, hogy a tether használata megötszöröződött az időtartamon belül.

A Chainalysis szerint a dollárhoz kötött stabilkoin forgalma nagyjából az összes kereskedelem 9%-át adták hét hónapos időtartam alatt.

Valójában egyre több kereskedő fogad el közvetlen kriptofizetéseket. A Bitcoin Cash Map alkalmazás például 1769 olyan üzletet jelenít meg, ahol lehet bch-val vásárolni.

A Semrush piackutató cég nemrég közölt egy cikket, amely szerint a kriptopénzek ma a harmadik legnépszerűbb online fizetési forma Olaszországban.

Olvastad már? A kriptoeszközök 1 százalékát tartja hasznosnak a Ripple vezérigazgatója

A bitcoint csak a Paypal és a Postepay előzi meg, melyek sokkal elterjedtebbek az országban, mint a bankkártyákkal történő közvetlen fizetés.

Forrás: news.bitcoin.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂