Az orosz hatóságok új törvényeket jelentettek be, melyek 2021-től lépnek életbe. A törvénycsomag szerint a helyi rendőrségek lefoglalhatnak bármilyen és bármennyi digitális eszközt olyan személyektől, akik pénzügyi csalást követtek el.

A jó hír, hogy a kriptopénzeket, mint a bitcoin nem említették szó szerint a cikkben, így a digitális eszköz nagyon sok mindent jelenthet.

Azonban a helyi kriptoközösség fő kérdése továbbra is az, hogyan találhatja meg a rendőrség a kriptotulajdonosokat, és mégis hogyan tudnák lefoglalni a kriptopénzeket?

Megválaszolatlan kérdés

A bitcoin egy decentralizált valuta, így a belső működése megakadályozza a kormányok közbeavatkozását.  A fejlesztők azonban így is lekövethetik egy módon a tranzakciókat, azonban ez sok időbe telik.

A lefoglalásról csak annyit, hogy a rendőrség ezt sehogy nem tudná megtenni a „bűnöző” hozzájárulása nélkül. Ha figyelembe vesszük az Oroszországban zajló alaptalan tömeges letartóztatásokat, akkor nem valószínű, hogy sikeres lesz a lefoglalási kampány.

A lefoglalás egyedüli lehetséges módja, ha a gyanúsított egy kriptotőzsde forró tárcájában tartja vagyonát.

Ha a tőzsde meg akar felelni a helyi szabályozásoknak, akkor a rendőrség kérvényezheti, azt, hogy adja ki a gyanúsított tárcájának privát kulcsát.

Azonban, ha a kripto egy hideg tárcában van, akkor meg sem találhatják, a lefoglalásról nem is beszélve.

Miért pont 2021?

Ahhoz, hogy a kormány legális keretek között lefoglaljon bármit, először törvényesen is el kelle ismerni a bitcoint.

Ez azt jelenti, hogy egy átfogó szabályozást kell róla alkotni, melyet a parlamentnek meg kell szavaznia, ezután a bitcoin egy „törvényes nevet kapna.”

Ez azt jelenti, hogy a kormánynak meg kellene egyeznie, hogy mit is képvisel a bitcoin. Pénz lesz? Vagy hobbisták eszköze? Vagy csak egy digitális értékpapír.

Olvastad már? A VeChain 10%-ot ugrott a Binance US-listázás után – mi várható ezután?

Ha megtörtént a besorolás, akkor a rendőrség megkezdheti a lefoglalásokat. Azonban lehet nem volt jó ötlet ezt ilyen korán közölni – az orosz kriptobefektetők most biztos kiürítik jelenlegi tárcáikat és biztonságosabb hidegtárcákra váltanak majd.

Forrás: cryptodaily.co.uk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂