A Blackrock megduplázza a kripto befektetési alapját

-

A befektetési alapkezelő óriás – Blackrock egy újabb lépést tett kripto vállalkozásában.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) új bejelentése szerint az amerikai cég digitális eszközalapot kíván bevezetni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az alapot a Securitize digitális értékpapír-kibocsátó platformmal együttműködve indítják majd.

A Brit Virgin-szigeteken bejegyzett alap már 100 millió dollárt gyűjtött össze USDC-ben – a második legnagyobb stablecoinban, amelyet az Ethereum blokkláncán bocsátottak ki.

Az alap emellett megköveteli a befektetőktől, hogy legalább 100 000 dollárt öntsenek be.

A Blackrock kriptót hoz a befektetőkhöz

Ez már a harmadik kiemelkedő lépése lenne a cégnek, hogy intézményi ügyfeleihez is eljuttassa a kriptót.

Különösen a Blackrock volt az a vállalat, amely tavaly újra lángra lobbantotta a kriptopiacok várakozását egy jóváhagyott helyszíni Bitcoin ETF-re.

A lépést nagyon gyorsan más kiemelkedő vállalatok, például a Bitwise és a Galaxy Digital is követte.

Miután egyre több kérelem érkezett az SEC kapuján, végül 2024. január 10-én a SEC egyszerre több spot Bitcoin ETF-et is jóváhagyott.

Noha a jóváhagyás nem volt azonnal hatalmas hatással a Bitcoinra vagy akár a kriptopiac egészére, a piac az elmúlt két hónapban nyereséget regisztrált.

A BTC még új történelmi csúcsot is regisztrált, a coin a múlt héten 73.738,00 dollárra emelkedett.

Azonban ezen a héten már lefelé tartó pályán regisztrálták az árfolyamát.

A CoinGecko szerint a cikkírás idején a BTC 62.770 dolláron kereskedett, több mint 1 billió dolláros piaci tőkeértékkel.

Blackrock
Forrás: coingecko.com

A coin az elmúlt 24 órában több mint 6%-os esést regisztrált, miközben a kereskedési volumene 32 milliárd dollár felett maradt.

Nevezetesen, hasonló árfolyamkorrekciót láthattunk a kriptopiac többi részén is.

További termékek intézményi befektetők számára

Míg a kriptopiac fel-le ármozgásokkal van elfoglalva, addig az amerikai pénzügyi óriások új termékeket hoznak az ügyfélkörük számára.

A Bitcoin mellé a Blackrock már megtette a szükséges lépéseket, hogy egy Ethereum ETF-et hozzon be az ügyfelei számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Fidelity – egy amerikai multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalat – szintén hasonló lépést tett, de egy további lépést tett azzal, hogy a stakinget is behozta a képbe.

A cég lehetőséget ad a kereskedőknek, hogy az ETH egy részét letétbe helyezzék, így a befektetők a lehető legtöbbet hozhatják ki a kripto befektetésükből.


Olvastad már? Vége a BOME mém érme körüli felhajtásnak?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!