A BlackRock felülvizsgálja a Bitcoin ETF modelljét

-

A BlackRock vezetői kedden újabb megbeszélést tartottak az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC), hogy megvitassák a cég kérelmét egy Bitcoin (BTC) spot ETF indítására az Egyesült Államokban.

A találkozó nyilvánosan közzétett feljegyzései alapján a vagyonkezelő módosította ETF-tervezetét, hogy kompromisszumot kössön a SEC-vel a két csoport Bitcoin-visszaváltási modellre vonatkozó ideális elképzelése között.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Úgy tűnik, hogy ez a modell eloszlatja a személyzet aggodalmát az In-kind modellel kapcsolatban, és kezeli azt a kritikus dimenziót, amely miatt az In-kind modell egyébként nem lenne előnyösebb a készpénzes modellel szemben” – írta prezentációjában a BlackRock.

A BlackRock múlt héten javasolt „In-kind” visszaváltási modellje egy hatlépcsős folyamatot jelentett, amelynek során két külön market maker egység módosította az ETF-részvények kínálatát a piacon, és közvetlenül BTC-re váltotta vissza azokat.

Az eljárás célja, hogy a részvények árfolyama mindenkor az alap mögöttes BTC-jének értékével legyen összekapcsolva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC nem értett egyet a BlackRockkal és más kérelmezőkkel, köztük a Grayscale és az ARK – ezzel a modellel, mivel az Egyesült Államokban bejegyzett bróker-kereskedőnek közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a bitcoinnal, ami mérlegbeli kockázatokat okoz.

Az ügynökség válaszul egy „In Cash” modellt javasolt, amely ugyan könnyebb a bróker-kereskedők számára, de az alap hatékonyságát és a BlackRock számára lényegesen több lépést hozna létre.

A BlackRock felülvizsgált visszavásárlási modellje

A vállalat új modellje azonban megtartja a visszaváltásokat in-kind, miközben csak egy újabb közvetítői lépést tesz hozzá, az árjegyző offshore egysége készpénzzel fizeti elő az amerikai székhelyű bróker-kereskedő egységet, mielőtt az ETF-részvényeket bitcoinra váltanák vissza.

„Ezzel megőrzi a befektetők számára a In-kind modell számos jelentős előnyét egyes készpénzes modellekkel szemben a bitcoin kapcsán” – érvelt a BlackRock.

Néhány ilyen előny az alacsonyabb tranzakciós költségek, a piaci manipulációval szembeni jobb ellenállás és a működési események során jelentkező kisebb kockázat.

„Emellett egyszerűséget és harmonizációt teremtene az egész ökoszisztémában, mivel lényegesen kisebb eltérés lenne az In-kind
modelleket lehet végrehajtani a készpénzes modellekhez képest” – tette hozzá a BlackRock.

A Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas november 17-én azt állította, hogy nagyjából két-három Bitcoin ETF-jelölt – amelyekből nagyjából tucatnyi van – úgy tűnik, hogy követi a SEC-nek a készpénz-teremtési modellre vonatkozó útmutatását.

A tárgyalások ellenére Balchunas kitart korábbi előrejelzése mellett, miszerint egy ETF-nek 90%-os esélye van a jóváhagyásra január 10-ig – az ARK kérelmének jóváhagyására vagy elutasítására vonatkozó végső határidőig.

A Hashdex, egy másik ETF-kérelmező, hétfőn szintén megbeszélést tartott a SEC-vel.


Olvastad már? A Bybit kriptotőzsde öt éves lesz, és átlépi a 20 millió felhasználót

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!