A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

-

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét.

A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok célba vették az oroszok által alapított tőzsdét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitzlato platformját, vagy az appot használó ügyfelek hétfőn értesültek róla, hogy a fiókjaik újra elérhetők, viszont csak a pénzük felét kaphatják vissza.

A tőzsde szóvivője úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a kiutalás minimális összege a 0,001 BTC, és a platform 0,0003 BTC jutalékot von le.

A felhasználók viszont csak a korábban a tőzsdén tartott egyenlegük 50%-ához férhetnek hozzá.

A kiutaláshoz egy Telegram botot lehet használni, és a tőzsdén regisztrált email címre van szükség hozzá.

Ennek a kétfaktoros azonosításnak a segítségével tud megbizonyosodni a rendszer arról, hogy tényleg a fiókok tulajdonosa kezdeményezte a kiutalást.

A Hong Kongban bejegyzett tőzsde azért került a hatóságok célkeresztjébe, mivel a gyanú szerint pénzmosásban vettek részt.

Az USA Igazságügy-minisztériuma 700 millió dolláros összegről nyilatkozott, az Europol becslése szerint viszont akár az 1 milliárd dollárt is meghaladhatja ez a szám.

A pénz ismert bűnözői köröktől származhatott, ide értve az eddigi legnagyobb darkwebes piactér, a Hydra felhasználóit.

A piacot áprilisban számolták fel a német hatóságok. A pénz emellett olyan forrásokból is érkezett, mind a legnagyobb orosz piramisjátékos csalás, a Finiko.

A Bitzlato alapítója, Anatoly Legkodymov Miamiban lett letartóztatva, emellett négy másik, a tőzsde vezetőségéhez tartozó személyt tartóztattak le az európai hatóságok.

A tőzsde társalapítója, Anton Shkurenko Oroszországban került rendőrkézre, de a kihallgatása után szabadon engedték.

Shkurenko egy interjúban ezután arról beszélt, hogy a terveik szerint orosz területre költöztetnék a tőzsdét, és a továbbiakban onnan üzemeltetnék.

Emellett arra is ígéretet tett, hogy ha csak részben is, de visszajuttatják a felhasználóknak a Bitzlato tárcáiban tárolt kriptopénzeit, annak ellenére, hogy a javak nagy része a francia kormány kezelésébe került.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A közösségi médiában megjelent felmérés eredményeiből kiderül, hogy a Bitzlato nagyjából 3300 felhasználója, aki válaszolt a kérdésekre, 30%-ban már probléma nélkül kiutalta magénak a pénzét.

A válaszadók 3%-a rövid ideig tartó zárolásról számolt be, 4%-uk még mindig elérhetetlennek vallja a fiókját, és 12% nyilatkozott úgy, hogy még nem döntötte el, hogy hogyan és mikor vegye ki a kriptóit a platformról.

A felmérésben részt vevőknek több, mint a fele elmondta, hogy várják a tőzsde peer-to-peer piacterének az újraindulását.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!