A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

-

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét.

A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok célba vették az oroszok által alapított tőzsdét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitzlato platformját, vagy az appot használó ügyfelek hétfőn értesültek róla, hogy a fiókjaik újra elérhetők, viszont csak a pénzük felét kaphatják vissza.

A tőzsde szóvivője úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a kiutalás minimális összege a 0,001 BTC, és a platform 0,0003 BTC jutalékot von le.

A felhasználók viszont csak a korábban a tőzsdén tartott egyenlegük 50%-ához férhetnek hozzá.

A kiutaláshoz egy Telegram botot lehet használni, és a tőzsdén regisztrált email címre van szükség hozzá.

Ennek a kétfaktoros azonosításnak a segítségével tud megbizonyosodni a rendszer arról, hogy tényleg a fiókok tulajdonosa kezdeményezte a kiutalást.

A Hong Kongban bejegyzett tőzsde azért került a hatóságok célkeresztjébe, mivel a gyanú szerint pénzmosásban vettek részt.

Az USA Igazságügy-minisztériuma 700 millió dolláros összegről nyilatkozott, az Europol becslése szerint viszont akár az 1 milliárd dollárt is meghaladhatja ez a szám.

A pénz ismert bűnözői köröktől származhatott, ide értve az eddigi legnagyobb darkwebes piactér, a Hydra felhasználóit.

A piacot áprilisban számolták fel a német hatóságok. A pénz emellett olyan forrásokból is érkezett, mind a legnagyobb orosz piramisjátékos csalás, a Finiko.

A Bitzlato alapítója, Anatoly Legkodymov Miamiban lett letartóztatva, emellett négy másik, a tőzsde vezetőségéhez tartozó személyt tartóztattak le az európai hatóságok.

A tőzsde társalapítója, Anton Shkurenko Oroszországban került rendőrkézre, de a kihallgatása után szabadon engedték.

Shkurenko egy interjúban ezután arról beszélt, hogy a terveik szerint orosz területre költöztetnék a tőzsdét, és a továbbiakban onnan üzemeltetnék.

Emellett arra is ígéretet tett, hogy ha csak részben is, de visszajuttatják a felhasználóknak a Bitzlato tárcáiban tárolt kriptopénzeit, annak ellenére, hogy a javak nagy része a francia kormány kezelésébe került.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A közösségi médiában megjelent felmérés eredményeiből kiderül, hogy a Bitzlato nagyjából 3300 felhasználója, aki válaszolt a kérdésekre, 30%-ban már probléma nélkül kiutalta magénak a pénzét.

A válaszadók 3%-a rövid ideig tartó zárolásról számolt be, 4%-uk még mindig elérhetetlennek vallja a fiókját, és 12% nyilatkozott úgy, hogy még nem döntötte el, hogy hogyan és mikor vegye ki a kriptóit a platformról.

A felmérésben részt vevőknek több, mint a fele elmondta, hogy várják a tőzsde peer-to-peer piacterének az újraindulását.

zeta

Olvastad már? A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!