A kriptofizetések feldolgozásával foglalkozó BitPay új, személyazonosság igazolására kiterjedő lépéseket hoz egyes nagy értékű fizetések és visszatérítések esetén.

Az amerikai cég augusztus elsején bejelentette, hogy az új szabályok nem vonatkoznak a Bitpay és Copay alkalmazásokon keresztül intézett személyek közötti utalásokra.

Fényképes igazolvány, társadalombiztosítási szám

A BitPay a BitPay Dashboard megjelenése miatt vezeti be az új személyazonosság-igazoltatást. Ez egy személyre szabott oldal lesz, amely hozzáférést nyújt a felhasználó múltbéli tranzakcióinak listájához és különböző fizetési rendszerekhez.

A BitPay ID indulásával a felhasználóknak egyszeri alkalommal igazolniuk kell magukat társadalombiztosítási kártyájuk vagy útlevelük számával, valamint egy fényképes igazolvánnyal.

Ez akkor szükséges, ha a felhasználó egy legalább 3000 dollár értékű fizetést kezdeményezne egy BitPayt használó értékesítő számára, 1000 dollár értékű visszautalást kér, BitPay-fizetést, vagy egy előre fizetett BitPay-terméket kap.

A bejelentés szerint:

 „Ez az intézkedés segít nekünk az ügyfél-azonosításban és csökkenti a fizetésekkel járó kockázatokat a BitPayt használó kereskedők számára. Ez azért is szükséges számunkra, hogy a jövőben a hitelesített ügyfelek használhassák az olyan szolgáltatásokat, mint a Bitcoin-fizetések, vagy az ügyfelek gyorsabb hozzáférése az előre kifizetett BitPay-termékekhez.”

A BitPay szerint a fizetésekhez kötött ügyfél-azonosítási szükségletek augusztus 5-én életbe léptek.

Centralizált adattárolás

A BitPay ugyan minden felhasználójával megosztja adatkezelési szabályait, a kriptoközösség mégsem fogadta túl jól ezeket a lépéseket, mivel személyes adataikat központosított szervereken tárolják.

A nyílt forráskódú BTCPay Server fejlesztői – mely szoftver a BitPay alternatívájaként próbálja feleslegessé tenni a vállalatot – azt írták, hogy „sokkolva! SOKKOLVA!” érzik magukat az új feltételek miatt, amelyre így felelt az egyik kommentelő:

 „Képzeld magad a BitPay helyébe. A befektetők már otthagytak, a bitcoinfelhasználók, sőt már a bcash-felhasználók is gyűlölnek, emellett pedig minden nap terrorizálnak a törvényhozók. Szinte sajnálom őket… szinte.”

Sokan a mai napi emlékeznek a cég 2015-ös támadására, amikor 5000 bitcoin – akkori árfolyamon 1,8 millió dolláros veszteség érte őket.

Olvastad már? A népszerű kriptoelemző elmagyarázza, hogyan gyűjtsük a bitcoinjainkat

A múlt héten történt egy állítólagos támadás, amelynek során a támadók hozzájutottak a Binance ügyfél-azonosítási adataihoz (több mint 10 000 személyes fényképhez).

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Trending Topics 2019


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂