A Bitget tőzsde is KYC-köteles lesz

-

A Seychelles-szigeteken bejegyzett kriptotőzsde a Bitget idén szeptembertől megköveteli a KYC személyazonosítást a felhasználóitól, amennyiben a továbbiakban is használni akarják a platform szolgáltatásait.

A tőzsde a világszerte egyre erősödő elvárásokkal indokolta ezt a döntést, mivel elmondása alapján meg kíván felelni a globális szinten érvényes ajánlásoknak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a lépés értelemszerűen a felhasználók védelmét szolgálja majd, és hozzásegíti a tőzsdét, hogy egy biztonságos kereskedési felületet alakítsanak ki, amelyet a legkülönfélébb ellenőrző szervezetek felügyelnek.

Forrás: bitget.com

Az új szabályzat 2023 szeptemberében lép életbe, és az újonnan regisztráló felhasználóknak végig kell menniük a személyazonosítási folyamaton, mielőtt használni kezdhetik a tőzsdét, például kriptopénzt utalnak be, vagy kereskedni kezdenek.

Azok a felhasználók, akik már korábban regisztráltak, október elsejéig kapnak haladékot.

A tőzsde elmondása alapján az ilyen felhasználók szeptemberben még használni tudják a derivatíva-platform minden szolgáltatását, október elseje után az azonosítás nélküli felhasználók viszont korlátozásokkal fognak találkozni.

A jelenlegi információk alapján csak kiutalást tudnak majd indítani, valamint az aktív megbízásaikat visszavonni, nem lesz mód beutalni és új ügyletet indítani.

A Bitget elmondta, a személyazonosítási folyamatot kockázatkezelési céllal vezetik be, sok más nagy, nemzetközi pénzügyi intézmény példáját követve, amelyeket a különböző nemzeti és nemzetközi szabályzatok köteleznek erre.

A platform ezen a téren nem számít kivételnek, a közelmúltban több tőzsde is hasonló döntést hozott.

A Kucoin idén júliusban vezette be a KYC-t, és mostantól minden egyes új felhasználó számára kötelező személyazonosítást ír elő, a globális pénzmosás-ellenes intézkedésekkel összhangban.

Azok a felhasználók, akik erre nem hajlandóak, nem használhatják a platform szolgáltatásait, és nem férnek hozzá a tőzsde termékeihez.

A KYC során a személyi adatok mellett arcfelismerési folyamaton is át kell esni, így ellenőrzik le a dokumentumok valódiságát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az OKX tőzsde is szeptemberi határidővel vezetett be ugyanilyen újdonságot, a Bitget tőzsdéhez hasonlóan.

Az eljárás gyakorlatilag ugyanaz, mint a Kucoin esetében, és a felhasználóknak szeptember 21-ig kell végigmenniük az azonosítási folyamaton, ha a továbbiakban is használni akarják a tőzsdét.


Olvastad már? Kérdéses a fellebbezés helyzete a Ripple és a SEC közötti perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!