A Bitget tőzsde is KYC-köteles lesz

-

A Seychelles-szigeteken bejegyzett kriptotőzsde a Bitget idén szeptembertől megköveteli a KYC személyazonosítást a felhasználóitól, amennyiben a továbbiakban is használni akarják a platform szolgáltatásait.

A tőzsde a világszerte egyre erősödő elvárásokkal indokolta ezt a döntést, mivel elmondása alapján meg kíván felelni a globális szinten érvényes ajánlásoknak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a lépés értelemszerűen a felhasználók védelmét szolgálja majd, és hozzásegíti a tőzsdét, hogy egy biztonságos kereskedési felületet alakítsanak ki, amelyet a legkülönfélébb ellenőrző szervezetek felügyelnek.

Forrás: bitget.com

Az új szabályzat 2023 szeptemberében lép életbe, és az újonnan regisztráló felhasználóknak végig kell menniük a személyazonosítási folyamaton, mielőtt használni kezdhetik a tőzsdét, például kriptopénzt utalnak be, vagy kereskedni kezdenek.

Azok a felhasználók, akik már korábban regisztráltak, október elsejéig kapnak haladékot.

A tőzsde elmondása alapján az ilyen felhasználók szeptemberben még használni tudják a derivatíva-platform minden szolgáltatását, október elseje után az azonosítás nélküli felhasználók viszont korlátozásokkal fognak találkozni.

A jelenlegi információk alapján csak kiutalást tudnak majd indítani, valamint az aktív megbízásaikat visszavonni, nem lesz mód beutalni és új ügyletet indítani.

A Bitget elmondta, a személyazonosítási folyamatot kockázatkezelési céllal vezetik be, sok más nagy, nemzetközi pénzügyi intézmény példáját követve, amelyeket a különböző nemzeti és nemzetközi szabályzatok köteleznek erre.

A platform ezen a téren nem számít kivételnek, a közelmúltban több tőzsde is hasonló döntést hozott.

A Kucoin idén júliusban vezette be a KYC-t, és mostantól minden egyes új felhasználó számára kötelező személyazonosítást ír elő, a globális pénzmosás-ellenes intézkedésekkel összhangban.

Azok a felhasználók, akik erre nem hajlandóak, nem használhatják a platform szolgáltatásait, és nem férnek hozzá a tőzsde termékeihez.

A KYC során a személyi adatok mellett arcfelismerési folyamaton is át kell esni, így ellenőrzik le a dokumentumok valódiságát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az OKX tőzsde is szeptemberi határidővel vezetett be ugyanilyen újdonságot, a Bitget tőzsdéhez hasonlóan.

Az eljárás gyakorlatilag ugyanaz, mint a Kucoin esetében, és a felhasználóknak szeptember 21-ig kell végigmenniük az azonosítási folyamaton, ha a továbbiakban is használni akarják a tőzsdét.


Olvastad már? Kérdéses a fellebbezés helyzete a Ripple és a SEC közötti perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!