Peter Brandt, veterán kereskedő szerint a bitcoin a 100 000 dolláros árfolyam felé tart – most egy új videóklipben osztotta meg elemzését.

Azonban fennáll annak a lehetősége is, hogy a vezető kriptopénz rövid távon medve piac felé tart.

Keresztút előtt a bitcoin

Brandt szerint a bitcoin továbbra is folytatja történelmi bika futamát, mely egyre magasabb csúcsokkal és mélypontokkal jár.

Úgy hiszi, hogy a kriptopénz kitart a bika narratíva mellett az elkövetkezendő évek során amíg át nem töri a 100 000 dollárt, azonban két lehetőség is fennáll, mielőtt ez megvalósulna. Nem lehet meglepő, hogy az egyik bikás, a másik medvés.

Az árfolyam jelenleg keresztút előtt áll, mielőtt elkötelezné magát valamelyik forgatókönyv előtt. Jelenleg nagyon közel van a több éves csatorna alsó szintjéhez. Ha az árfolyam tovább csökken, akkor 2020 júliusára 5324 dollárig mehet a bitcoin.

A lehetséges mélypont a korábbi mintázatok alapján került kiszámolásra, amelyek szerint a bitcoin 2011 óta négyszer mondott ellent a parabolikus mozgásoknak. Brandt elemzése szerint minden mélypont 80%-os korrekcióval járt, amely 12 hónapig tartott a mélyponttól a csúcspontig.

A jelenlegi korrekció nyárra erős támogatási pontot találhat 5324 dolláron, ha a bitcoin a medve utat választja. Ennek oka, hogy a bitcoin júniusban csúcsosodott ki 13 000 dolláron. Addig is sok bika fogja még feladni.

Brandt szerint a korrekció még a bitcoin legnagyobb támogatóit is elijesztheti, ezt több éves értékpapír kereskedői tapasztalatára alapozza. Úgy hiszi, hogy a közösségi médián aktív bitcointámogatók akár 90%-a is bedobhatja a törülközőt.

A „hirtelen bikás” forgatókönyv

A legjobb esetben a bitcoin nem töri át a több éves csatorna alját és új magasságokba emelkedik. Brandt szerint akár már a jövő év elején új csúcson lehet az árfolyam.

Érdekességképpen, számos bitcointámogató úgy hiszi, hogy az árfolyam új csúcson lesz a feleződésnek köszönhetően, mely 2020 első felében esedékes.

PlanB híres stock-to-flow modellje is ezt a forgatókönyvet támasztja alá.

Olvastad már? Ukrajnában mostantól legálisan fizethetsz kriptopénzzel

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.